DosyaManşetler

Galeri: Apple’ın 23 Nisan’a özel “iPhone ile Çekildi” kampanyasından fotoğraflar

Apple-iPhone-7-23-Nisan-Ecrin_Y_9_yasinda

Apple 23 Nisan şerefine renkli bir kampanyaya imza attı. 8-12 yaş aralığındaki 16 yetenekli çocuk, dünyaca ünlü “iPhone ile çekildi” kampanyasını 23 Nisan için özel olarak hazırladı. 23 Nisan Çocuk Bayramının ruhuna uygun olarak, bu sefer çocuklar iPhone 7 kamerasının arkasına geçti ve kendi çocuksu dünyalarını fotoğraflayarak tüm ülkeye armağan etti. 

Apple’ın belirttiğine göre, fotoğrafa merakı ve yeteneği olan 16 çocuk çeşitli okul ve fotoğraf kurslarından seçildi. Ardından, çocuklara mentorluk yapmaları için farklı tarzlara sahip fotoğrafçılar ve yönetmenler belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: App Store’dan 23 Nisan için çocuklara özel uygulama katalogu

Çocuklarla 3 gün geçiren mentorlar, onlarla hayallerinden, sevdikleri ve yapmaktan hoşlandığı şeylerden, neler çekmek istediklerinden bahsettiler. Konsept haline getirilen bu fikirler ve hayaller, İstanbul ve çevresinde yapılan ve 4 gün süren çekimler sonrasında gerçek oldu. 

Ortaya 30 binin üzerinde fotoğraf ve 1000’in üzerinde video çıktı. 30 fotoğraf ve 5 video, kampanyanın temsilcisi olarak seçildi. Çekilen fotoğraflar 14 Nisan itibarıyla İstanbul’un sokaklarını renklendirirken, filmler de TV ve sosyal mecralarda yayınlanmaya başladı.

Bu arada ilk kez bir Apple kampanyasında yerli bir şarkı kullanılıyor. Barış Manço’nun çocuklar tarafından çok sevilen Arkadaşım Eşek adlı parçası bir reklamın fon müziği olarak kullanılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Music’ten çocuklara özel 23 Nisan şarkı listesi

Yaşları 8-12 arasında değişen Ada, Alp, Arda, Asya, Beliz, Ceylin, Ecrin, Emre, Emrecan, Eren, Esma, Melisa, Pamir, Tahsin ve Yunus, kampanya fotoğraf ve video çekimlerinde kendi alanlarında başarılı fotoğraf ve video sanatçıları Derya Turgut, Ekin Özbiçer, Elif Gülen Suyabatmaz, Emre Arslaner, Engin Güneysu, Hasan İlkay Özduman, İdil Ergün, Nermin Er ve Ozan Köseibiş ile çalıştı.

Bu arada Apple Zorlu ve Apple Akasya mağazalarında 23 Nisan için düzenlenen çocuklar ve mentorlarının atölye çalışmaları da bulunuyor.

apple-store-23-nisan-atolye-akasya-200417
Apple Akasya
apple-store-23-nisan-atolye-200417
Apple Zorlu Center

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER