Manşetler

Apple 21 Mart etkinliğini resmen duyurdu

apple 21 mart etkinlik

Apple 21 Mart Pazartesi günü yerleşkesinde düzenleyeceği etkinliğin davetiyelerinin dağıtımına başladı. Şirket, etkinlik için “Sizi neler olduğundan haberdar etmemize izin verin” şeklinde tercüme edilebilecek “Let us loop you in” sloganını kullandı.

Apple’ın etkinlikte “iPhone SE” olarak anılan yeni telefonunu tanıtması bekleniyor. iPhone SE’nin iPhone 5 gibi 4 inç ekranla gelmesi, ancak teknik bakımdan daha gelişmiş özellikler barındırması öngörülüyor. A9 işlemci, 8 megapiksel kamera ve Touch ID parmak izi tarayıcı beklenen diğer özellikler arasında sayılıyor. Apple’ın iPhone SE ile kendisinden 4 inç ekranlı bir iPhone bekleyenleri bir hayli sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

21 Mart etkinliğinde iPhone SE’ye bir iPad’in eşlik etmesi de oldukça muhtemel gözüküyor. Tanıtılacak tabletin iPad Air 2’nin devamı olması beklense de, son dedikodular tabletin iPad Pro serisi içine yerleştirileceği yönünde. 9.7 inç ekranlı tablette Apple Pencil desteğinin bulunacağına ve klavye bağlantısı için bir giriş barındıracağına dair haberler, yeni iPad’in Pro serisi içinde bulunması ihtimalini artırıyor.

Apple’ın etkinlikte Apple Watch için yeni kayışları tanıtması da muhtemel gözüküyor. Cupertino merkezli şirket, 21 Martta gerçekleştireceği etkinliği iOS, Mac, Windows ve Apple TV üzerinden canlı yayınla dünyanın dört bir yanındaki hayranlarına ulaştıracak. Etkinlik Türkiye saatiyle 19:00’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER