Teknoloji

Apple 2022’de daha büyük ekranlı ve ucuz bir iPhone çıkarabilir

iphone 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple konusundaki tahmin ve analizleriyle bildiğimiz ve bu sayfalara da bunlarla sıklıkla konuk olan ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, 2022’de 6.7 inç ekranlı bir iPhone’u normale göre daha düşük bir fiyattan sunmayı planlıyor. 9to5Mac’in haberine göre, iPhone 14 serisi içinde yer alması beklenen model için söz konusu fiyat ABD özelinde 900 doların altı olarak işaret ediliyor.

Eğer durum tahmin edilen doğrultuda olursa, iPhone 14 müşterileri Apple’ın şu anda ABD’de 1099 dolardan, Türkiye’de ise 16 bin 999 TL’den başlayan fiyatlarla sattığı 12 Pro Max’teki ekran boyutunu, daha ucuza elde edebilecekler.

Kuo, Apple’ın 2022 model “Pro” olmayan iPhone 14 serisinin 6.1 ve 6.7 inç ekranlı telefonları içereceğini tahmin ediyor. Bunlar sırasıyla mevcut iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max ile aynı boyutlarda olacak. Daha küçük boyutlu iPhone Mini modeli ise olmayacak gibi görünüyor. Kuo da dahil olmak üzere analistler, sözü edilen düşük satışlar nedeniyle Mini’nin 2022’de kullanımdan kaldırılacağını tahmin ediyor.

Bazıları gerçekten küçük olan bir telefon seçeneğinin kaybının yasını tutabilir. Ancak Apple’ın bakış açısına göre, ana akım telefonlarının daha büyük ekranlarla sunulması mantıklı görünüyor. Epic ve Apple arasındaki dava nedeniyle ortaya çıkarılan belgelerden, Apple’ın geçen yılın sonlarında tüketicilerin akıllı telefon satın alma alışkanlıkları hakkında bir rapor hazırladığını öğreniyoruz. Rapor, hem birçok müşterinin altı inçten büyük ekranlara sahip telefonlar satın aldığını hem de daha fazla insanın büyük telefon ihtiyaçları için Apple’dan çok Samsung’a yöneldiğini göstermişti.

Her iki şirket de yavaşlayan talepler ve artan maliyetlerle boğuşan bir pazarla karşı karşıya bulunuyor. Apple, daha düşük profilli ve büyük ekranlı telefon yapma kararı aldıysa, birçok tüketicinin hem daha büyük hem de daha ucuz telefonlar istediğini ortaya koyan araştırmayı gördükten sonra buna karar vermiş olabilir. Apple aslında bir süredir bu yönde ürünler ortaya koyuyor; iPhone 12, 11 ve XR’ın hepsinde 6,1 inç ekran vardı. Buna rağmen gerçekten büyük telefonlarını genellikle en üst seviyede tutuyor. Ancak gelecek yıldan itibaren en büyük ekranlı iPhone sahibi olmak isteyenlerin çok yüksek ücret ödemeleri gerekmeyecek gibi görünüyor.

9to5Mac, daha alt seviyede 6.7 inç ekranlı bir iPhone 14 modeli ile ilgili tahminine ek olarak, Kuo’nun 2022 model iPhone’ların ekran altı parmak izi okuyucularına sahip olacağını ve 5G özellikli yeni bir iPhone SE‘nin olacağını tahmin ettiğine de değindi.

İLGİLİ HABERLER