Teknoloji

Yılın ilk Apple etkinliğinin tarihi için yeni iddia

apple chatgpt

Apple her yıl ilkbahar aylarında yeni ürünler tanıttığı etkinlikler düzenliyor. Cupertino merkezli şirket bu geleneği 2021’de de devam ettirecek gibi görünüyor. Duyumculara göre, Apple’ın bu yılki ilk etkinliği 23 Mart’ta gerçekleştirilecek.

Apple’ın bu yılki ilkbahar etkinliğiyle ilgili olarak bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Pandemi nedeniyle etkinliğin “sanal” olması kesin gibi görünüyor. Şirketin bu etkinlikte uzun süredir konmuşulan AirTags takip cihazını, yeni iPad’leri ve AirPods seçeneklerini tanıtabileceği belirtiliyor.

iOS 14.5 için yayınlanan en son beta sürümünde Apple’ın “Bul” uygulamasındaki eşyalar bölümünü aktif hâle getirmesi göze çarpmıştı. Bu, AirTags’in çıkışının yakın olduğuna dair bir işaret olarak değerlendirilmişti. Ancak bunun “Bul” uygulamasını üçüncü taraf cihazlara açmaya yönelik bir hazırlık olabileceği de ihtimaller arasında sayılıyor.

Apple’ın iPad Pro modellerini yenileyeceğine dair söylentiler de bir süredir etrafta dolaşıyor. Yeni modellerde ekran teknolojisinin iyileştirileceği ve daha hızlı A14X işlemcinin bulunacağı söyleniyor. iPad Pro geçtiğimiz yıl LiDAR derinlik tarayıcısıyla yenilenmiş, ancak büyük bir değişimden geçmemişti.

Apple’ın üçüncü nesil AirPods’u da bu etkinlikte tanıtması sürpriz olmayacaktır. Yeni AirPods’ta AirPods Pro’daki özelliklerden bazılarının da bulunması bekleniyor. Ancak Apple cephesinden bu konuda somut bir işaret gelmediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER