Teknoloji

Apple 2019’da üç arka kameralı bir iPhone çıkarabilir

iphone x

iphone kameraApple, Huawei’nin ayak izlerini takip edebilir ve 2019 yılında üç lensli bir kamera sistemine sahip iPhone çıkarabilir. MacRumors‘ın Tayvanlı haber organı Economic Daily News’e dayandırarak verdiği habere göre, geleceğin iPhone’unun kamerasında 6P lens tasarımı ve 5x zum gibi özellikler bulunabilir. Ancak haberde bu yakınlaştırmanın dijital mi, optik mi olduğu konusunda bir bilgi verilmiyor.

Huawei P20 Pro‘nun kamerası 5x hibrit zum özelliğine sahip, yani optik ve dijital zumu bir arada, bu yakınlaştırma değerine ulaşılabiliyor. iPhone’un kamerasının 5x optik zum mu, yoksa hibrit zum mu sunabileceği ise bilinmezliğini koruyor.

Kameranın sahip olabileceği diğer unsurlar hakkında haberde bir detay geçmiyor. Örneğin piksel sayısının ne olacağı bilinmiyor. Huawei’nin üçlü kamera sisteminde 40 megapiksel RGB sensörü, 20 megapiksel monokrom sensör ve 8 megapiksel telefoto zum lens bir arada bulunuyor. Apple’ın kamera sisteminin de benzer çözünürlük değerlerine ulaştığını söylemeyi isterdik, ancak henüz konuşmak için çok erken görünüyor. Apple’ın piksel sayısı konusunda çok da iddialı davranmadığını, diğer unsurlara daha fazla odaklandığını biliyoruz. Yani, üçlü kamera sistemi gerçeğe dönüşürse, nispeten daha düşük çözünürlüklü sensörler görmemiz de olası görünüyor.

Huawei P20 Pro’nun fotoğraf sistemini henüz test etme fırsatı bulamadık. Ancak gördüğümüz fotoğraflar ve ilk incelemeler, üçlü kamera sistemi sayesinde düşük ışıkta tek veya çift lens barındıran kamera sistemlerine göre daha iyi işlerin çıkarıldığını gösteriyor. Apple’ın ve diğer üreticilerin aynı yoldan gidip gitmeyeceğini zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER