Manşetler

Apple 2015’in en iyi iOS uygulamalarını açıkladı

app-store-iphone-6-080715-2

Apple, 2015’in en iyi iOS uygulamalarını kamuoyuna duyurdu. iPhone için oluşturulan listenin zirvesine ise Twitter’ın canlı yayın uygulaması Periscope yerleşti. Apple’ın İnternet, Yazılım ve Servislerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eddy Cue, Periscope’ “gerçekten devrimsel” bir uygulama olarak tanımlamıştı.

Periscope’un yılın en iyi iPhone uygulaması seçilmesine şaşırmamak gerekiyor. Meerkat daha önce yayınlansa da, zamanın ruhunu yakalama konusunda Periscope çok daha başarılı bir performans sergilemişti.

Fotoğraf düzenleme uygulaması Enlight, hisse ticareti uygulaması Robinhood, üretkenlik aracı Workflow ve Lark ile Fit Men Cook gibi sağlık uygulamaları da Apple’ın en iyiler listesinde yer alıyor.

iPad uygulamalarına bakıldığında ise Tiny Bop tarafından geliştirilen The Robot Factory, listenin zirvesine yerleşti. Söz konusu uygulama, çocukların robot geliştirmesini, test etmesini ve toplamasını mümkün kılıyor. HBO Now, Patterning: Drum Machine ve LiquidText uygulamaları da Apple’ın seçimleri arasında yer alıyor.

Apple, App Store editörleri tarafından belirlenen 2015’in en iyi iOS uygulamaları listesine ek olarak, yılın en çok indirilen uygulamalarını da açıkladı. Yılın en çok indirilen ücretsiz iPhone uygulamaları listesinin zirvesinde Trivia Crack bulunuyor. İlk 10’un geri kalanında ise sırasıyla Facebook Messenger, Dubsmash, Instagram, Snapchat, YouTube, Facebook, Uber, Crossy Road ve Google Maps yer alıyor.

Yılın en popüler ücretli iPhone uygulamaları listesinde zirvenin sahibi ise Heads Up! oldu. Minecraft: Pocket Edition, Trivia Crack (Reklamsız), Five Nights at Freddy’s 2, Facetune, Geometry Dash, Five Nights at Freddy’s, Afterlight, Plague Inc. ve Goat Simulator listeye giren diğer ücretli iPhone uygulamaları arasında bulunuyor.

2015’in en çok indirilen ücretsiz iPad uygulaması listesinin en tepesine Crossy Road yerleşti. Candy Crush Soda Saga, Facebook Messenger, Netflix, YouTube, The Calculator, Microsoft Word, Trivia Crack, Skype ve Pinterest de ilk 10’a girmeyi başardı.

Ücretli iPad uygulamaları kanadında ise birinci sıraya Minecraft: Pocket Edition çıktı. Five Nights at Freddy’s 2, Five Nights at Freddy’s, Geometry Dash, Terraria, Goat Simulator, Heads Up!, Five Nights at Freddy’s 3, Toca Kitchen 2 ve Monument Valley iPad sahiplerinin en çok ilgi gösterdiği ücretli uygulamalar arasına girdi.

İLGİLİ HABERLER