Teknoloji

2015’ten Beklentiler: Apple

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-logo-060614 (800 x 600)

Her yıl olduğu gibi 2014 yılında da ikinci yarı Apple için epey hareketli ve yoğun geçti. Cupertino şirketi 2014 yılında yepyeni ürünlerle tüketicilerin karşısına çıktı. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte uzun zamandır uzak durduğu büyük ekranlı akıllı telefonlar dünyasına giriş yapan Apple, 2015’in başlarında piyasaya süreceği Apple Watch’u da geçtiğimiz eylül ayında düzenlediği etkinlikte tanıttı.

Apple Watch uzun zamandır beklenen bir üründü ve 2015 ile birlikte artık birçok kişinin bileğinde Apple’ın akıllı saatlerini görmeye başlayacağız. 2015’in başlarında çıkacağı söylenen bu ürün fazla vakit kaybetmeden Türkiye’ye de giriş yapacaktır. 2015 Apple Watch hakkında epey haber ve yazı hazırlayacağımız bir yıl olacak gibi görünüyor.

Akıllı saatle birlikte Apple dedikodularının büyük bir kısmını oluşturan bir başka ürün de televizyondu. Apple TV ile uzun zaman önce oturma odası eğlence sistemleri dünyasına adım atan, başlangıçta bir hobi olarak götürdüğü bu işte epey ilerleyen ve Apple TV ile önemli bir satış grafiği yakalayan Apple artık bu işe ciddi bakıyor. Herkes Apple’ın kendi markasını taşıyan bir düz ekran TV ile bu ciddiyeti birkaç adım üst seviyeye çıkarması bekleniyor. 2014’te ne Apple TV ne de sözü edilen televizyon hakkında bir şey duymadık. En azından 2015’te yepyeni bir donanıma sahip olan Apple TV set üstü cihazını görmeyi bekliyoruz.

4K TV’ler pazarda giderek daha fazla hacim kazanmaya başladı. Apple da bu gelişmeyi takip ediyor olmalıdır. 2015’te 4K destekli yeni bir Apple TV cihazı görürseniz şaşırmayın. Ayrıca Apple’ın bu olayla birlikte iTunes Store içinde 4K film dağıtımına başladığını görebiliriz.

iPhone tarafında 2014 yılı içinde önemli adımlar atıldı, bir yerine iki büyük iPhone gördük. 2015’in ikinci yarısında muhtemelen iPhone 6S ve iPhone 6S Plus adını taşıyan yeni Apple telefonlarıyla tanışacağız. Bu arada Apple’ın 4 inç ekranlı yeni bir iPhone çıkaracağı ve iPhone 5S’in çizgisini de boş bırakmayacağı söyleniyor. Her yaz olduğu gibi 2015 yazı da bol Apple dedikodulu geçecek. Ayrıca 2015 yazında iOS 9 ile ilgili de çok fazla gelişmeyi haberleştireceğiz. WWDC 2015 büyük ihtimalle iOS 9’un tanıtımına ev sahipliği yapacak ve yazın gerçekleşecek beta sürecinin ardından eylül ayında yeni sürüm dağıtıma çıkacak.

iPad Air 2 ile birlikte Apple 2013’ün iPad Air’ına göre hatırı sayılır değişiklikler sundu. iPad mini 3’ü ise fazla değiştirmedi, iPad mini 2’ye göre çok az şey değişti. 2015’te çıkacak iPad mini 4’ün yıldan yıla daha hatırı sayılır değişiklikler geçirdiğini görebiliriz. iPad Air 3 ise yine aynı oranda, onu iPad Air 2’den fazlasıyla farklı kılacak değişiklikler görecektir.

2015’te de Apple hakkında epey fazla miktarda haber yapacağız. Bu haberler yılın başında Apple Watch ağırlıklı olacak gibi görünüyor. Bununla birlikte Apple TV dedikoduları da fazlasıyla yer tutacaktır. En taze Apple haberleri için Teknoblog’u takip etmeye devam edin.

İLGİLİ HABERLER