Teknoloji

Apple 2014’te 75 milyon ucuz iPhone satabilir

Apple’ın bu yıl içinde ucuz bir iPhone modelini satışa çıkaracağına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Söz konusu ucuz iPhone’un sonbaharda satışa sunulacağı iddia edilirken, ne kadar satacağına dair analizler de şimdiden yapılıyor. Analistlerin ortak öngörüsü klasik iPhone’a kıyasla daha ucuz olacak bu yeni modelin oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşacağı yönünde.

iphone-5-inceleme-00022

Piper Jaffray analisti Gene Munster’a göre, Apple 2014’te 75 milyon ucuz iPhone satabilir. Ucuz iPhone’un öngörülen bu satış rakamlarına ulaşması durumunda iPhone 5’in satış performansının üstüne çıkması oldukça muhtemel. iPhone 5’in 2012’nin son çeyreğinde en çok satılan akıllı telefon olmasıysa durumu biraz daha etkileyici hale getiriyor. Apple 2012’nin son çeyreğinde toplam 47.8 milyon iPhone satmıştı. Tek çeyrekte ulaşılan bu rakam tüm yıl için 75 milyonluk bir satış hedefi tutturmanın Apple için pek zor olmadığını gösteriyor.

Düşük maliyetli bir iPhone’un klasik iPhone satışlarını olumsuz yönde etkileme ihtimali olsa da, Apple’ın bu durumdan pek endişelenmediği bizzat CEO Tim Cook tarafından dile getirilmişti. Şirkete pazar payı bakımından önemli bir artış sağlaması beklenen düşük maliyetli iPhone’un gerçek olup olmadığını görmek için bir süre daha beklemek gerekiyor.

İlgili >> CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER