Teknoloji

Apple analistinden 2014 tahminleri: 12 inç MacBook, iPad 6, iMac

Genellikle güvenilir analizleriyle bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo Apple’ın 2014 planlarıyla ilgili yeni bir araştırma notu yayınladı.

macbook-pro-retina-inceleme-00001

Analiste göre Apple yepyeni tasarıma sahip 12 inç MacBook çıkaracak, böylelikle 11 inç MacBook Air ile 13 inç MacBook Air’ın arası doldurulacak. Bu cihazın 2014’ün ikinci veya üçüncü çeyreğine kadar çıkmayacağı söyleniyor. Beklemekte fayda olabilir, çünkü 12 inç dizüstü bilgisayarın sadece MacBook Air’dan daha ince ve hafif olmakla kalmayacağı, mevcut MacBook Air serisinde bulunmayan Retina ekranı da barındıracağı tahmin ediliyor.

Kuo, Apple’ın 12 inç MacBook ile dizüstü bilgisayar kavramını yeniden tanımlayacağını kaydetti. Bazılarının Apple’ın 2014 Mac serisiyle ilgili olarak dile getirdiği Apple üretimi A8 işlemci tahmininden farklı olarak Kuo, bu yeni modelin Intel yongayla çıkacağını öne sürüyor. Her ne kadar fiyatı netlik kazanmasa da 12 inç dizüstü Apple’ın en düşük fiyatlı MacBook seçeneği olabilir.

iMac serisinde de daha ucuz fiyatlı bir versiyonun sunulması Kuo’nun tahminleri arasında bulunuyor ve bu model sayesinde iMac satışlarının yüzde 10 ila 20 arasında artmasını bekliyor. iMac müşteriler tarafından çoğunlukla pahalı görülüyor, çoğu tüketici için düşük fiyatlı Wİndows makineleir daha çekici alternatifler olarak duruyor. Düşük fiyatlı iMac’lerin teknik özellikleri veya fiyatı hakkındaysa bir bilgi vermeyen Kuo bu ürünün çıkışı için 2014’ün ikinci veya üçüncü çeyreğini işaret ediyor.

Henüz iPad 5 tanıtılmış değil, ancak bu durum altıncı nesil iPad hakkında konuşmak için bir engel teşkil etmiyor. Kuo’nun belirttiğine göre bu cihaz da mevcut iPad serisi gibi 9.7 inç ekrana sahip olacak, ancak bu ekran yüzde 30 ila 40 oranında daha yüksek piksel yoğunluğu sunacak. Yani bu ekran çok daha net, keskin yazı ve grafikler sunacak.

Kuo ortalıkta dedikoduları dolaşan Apple TV veya iWatch ile ilgili herhangi bir bilgi vermiyor, bu da Mac ve iPad’lerle ilgili tahminlerini daha da güvenilir kılıyor. DisplaySearch tarafından yayınlanmış bir raporda da 12 inç MacBook ile ilgili tahminler yer alıyordu, ancak bu cihazın “Air” markasıyla çıkacağı belirtilmişti.

2014 için tahminler yapılmaya başlansa bile Apple’dan 2013 yılında göreceklerimiz henüz bitmedi. Dedikodular Haswell işlemcili MacBook Pro, güncellenmiş Mac mini, iPad 5 ve ikinci nesil iPad mini’nin yıl sonuna kadar geleceğini işaret ediyor.

İlgili >>9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER