Teknoloji

Apple 2011’in son çeyreğinde Japonya’nın bir numaralı cep telefonu satıcısı oldu

Apple’ın iPhone ile bir süredir Japonya’daki cep telefonu pazarının lideri durumunda. IDC’nin Japonya ofisinin yaptığı araştırmanın sonuçlarına bakılırsa, şirketin bu başarısı pek geçici gibi durmuyor. Verilere göre Apple 2011’in son çeyreğinde elde ettiği 26.6’lık pazar payı ile liderliğini sürdürürdü. Japonya gibi kendi kültürünü ve markasını koruyan, yabancı şirketler için mücadelenin çok zorlu geçtiği bir yerde gelen bu başarının Apple için anlamı kuşkusuz oldukça büyük.

iPhone’un Japonya pazarına giriş sürecinde yaşanan sancılar da bugün gelinen noktayı çok daha önemli hale getiriyor. Japonya pazarına açıkça hissedilen fonksiyon eksiklikleri ve ülkenin üçüncü büyük operatörü olan SoftBank ile yapılan özel anlaşma gibi nedenlerden ötürü iyi bir giriş yapamayan Apple, agresif fiyat politikaları ve insanların birbirlerine tavsiyeleri sonucu pazarda liderliği ele geçirmiş durumda.

Japonya pazarında Apple’ı sırasıyla Fujitsu ve Sharp takip ediyor. Sharp, 2011 yılında en yüksek telefon sevkiyatını yapmasına rağmen geçemediği Apple ile bu yıl da zorlu bir mücadeleye girecek. Fakat Apple’ın SoftBank ile olan özel anlaşmasını sonlandırdığı ve de Siri’nin Japonca konuşmaya başladığı düşünülünce, Apple’ın Japon pazarında hakimiyetini arttıracağını düşünmek pek de yanlış olmaz.

İlgili – PC Magazine

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER