Teknoloji

Apple 2011’in ilk çeyreği için piyasaya sürmeyi hedeflediği iPhone 4 miktarını arttırıyor

Tayvanlı bileşen tedarikçileri arasında yer alan kaynakların belirttiğine göre Apple, 2011’in ilk çeyreğinde iPhone için belirlemiş olduğu satış hedefini yukarı çekti. Hedef 19 milyon birim üründe 20-21 milyon birim ürüne yükseltildi.

Söz konusu artış hâlihazırda kullanmakta olduğumuz WCDMA iPhone’ları kapsıyor. Bu cihaz için daha önce belirlenmiş olan 13 milyonluk satış hedefi 14-15 milyona çıkarıldı. Uzun bir süredir dedikodusu yapılan, 2011’in ilk çeyreğinde ABD ve Asya’da çıkması beklenen CDMA iPhone’un da 5-6 milyon adet pazarlanması bekleniyor. DigiTimes’ın haberine göre WCDMA iPhone’un yılın son çeyreğinde 15.5 milyon adet satılması bekleniyor. 2010’un genelinde ise 47 milyon iPhone’un pazara çıkmış olacağı tahmin ediliyor. Sözü edilen CDMA tabanlı iPhone’un üretimini ise Foxconn ve Pegatron Technology’nin paylaştığı söyleniyor.

Eğer söz konusu dedikodular doğru çıkarsa, Türkiye’de yaşanmakta olan iPhone 4 sıkıntısı da son bulabilir. Gelen haberler, özellikle sözleşmesiz iPhone 4 satın almanın pek de kolay olmadığını, iPhone 4 satın almak için sıraya girenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu işaret ediyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER