Manşetler

Apple 2011’de optik sürücüsüz ve Light Peak teknolojili yeni bir MacBook Pro serisi mi çıkaracak?

Son aylarda Apple’ın iPad, MacBook Air ve iPhone 4 gibi cihazlarıyla ilgili çok yüksek miktarda bir haber trafiği yaşandı. Durum böyle olunca MacBook Pro segmenti biraz unutulur gibi oldu. Ancak son dedikodulara göre Nisan 2011’de yeni MacBook Pro serisinden bahsetmemiz muhtemel.

Three Guys and a Podcast sitesinin haberine göre Nisan 2011’de çıkacak olan yeni MacBook Pro serisi 512 GB’ye kadar değişen kapasitelerde SSD barındıracak. Optik sürücüye elveda denilirken Light Peak adı verilen yeni bir teknoloji de bu cihazlarla birlikte ilk kez piyasaya giriş yapacak. Light Peak çok yüksek hızlarda veri transferine olanak tanıyan bir teknoloji, çift yönde 10 Gbps’ye varan hızlarda veri iletişimi sağlıyor. USB 3.0’ın muadili olarak kabul edilen bu teknol0jiyi barındıran ilk makinelerin 2011 yılı başında beklendiği daha önce Intel tarafından dile getirilmişti. İşlemci devinin birlikte çalıştığı şirketler arasında Apple da yer alıyordu.

Optik sürücüsünü kaybetmesi beklenen yeni MacBook Pro’ların Nisan 2011’de yeni versiyonu çıkması beklenen Final Cut Pro ile geleceği tahmin ediliyor. Ancak Apple DVD sürücüden feragat etmek istemeyenler için 15 inç’lik “eski tarz” bir model sunmaya devam edecek. Bu modelin ABD fiyatının 1799$ olması beklenirken, yeni makineler ise 1999$’dan başlayacak fiyatlarla sunulacak.

Three Guys and a Podcast sitesi bu iddialarına yönelik kaynağını belirtmemiş olsa da, gelen haberler oldukça heyecanlandırıcı.

İlgili – Three Guys and a Podcast

İLGİLİ HABERLER