Teknoloji

Apple 2011’de LTE destekli iPhone çıkarmayı planlamıyor

Biz iPhone’ları her üç operatörde de rahatlıkla kullanma şansına sahipken ABD’deki iPhone kullanıcıları cihazlarının SIM kilitlerini kıramadıkları takdirde AT&T’ye tıkılıp kalmışlar demektir. AT&T’nin ABD’nin en iyi mobil operatörü olmaması, kapsama alanının yetersiz oluşu gibi etkenler nedeniyle kullanıcılar iPhone’un diğer şebekelerde de, özellikle CDMA tabanlı şebekelerde de kullanılmasını istiyor. Bu noktada akıllara Verizon geliyor.

Verizon ile iPhone kelimeleri aylardır sıklıkla birlikte anılıyor. Apple’ın AT&T ile olan özel anlaşmasını sonlandırıp Verizon ile yola devam edeceği iddia edilmiş, CDMA destekli bir iPhone 4’ün çıkacağı da öne sürülmüştü. Beklentiler sadece CDMA ile sınırlı değil, Apple’ın LTE destekli bir iPhone 4 çıkaracağına dair ümitler de korunuyor. Ancak fazla beklenti içinde olmamak gerekiyor, çünkü gelen son haberler Apple’ın 2011’de LTE tabanlı bir iPhone çıkarmayı düşünmediği yönünde.

Yine de, Verizon’a özel iPhone’un 2011’de çıkacağına dair dedikodular ateşini koruyor. Bununla birlikte hikaye giderek daha da ilginç bir hâl alıyor. Çıkan bir habere göre Apple GSM ve CDMA destekli çift modlu bir iPhone’u satışa sunmanın planlarını yapıyor. Bu, sadece ABD’de değil, GSM dışında mobil haberleşme protokolü kullanan ülkelerde yaşayanlar için sevindirici bir gelişme olurdu. Önümüzdeki Ocak ayında CES’te kendi markasını taşıyan iPhone’u tanıtmayı planlayan Verizon o zaman yeni iPhone’u tanıtacak tek operatör olmayabilir.

Eğer 2011’de CDMA protokolünü de destekleyecek yeni bir iPhone çıkarsa, LTE tabanlı iPhone tahminleri 2012’ye ertelenecektir. Aslında bu Apple için de daha mantıklı bir karar olabilir. En azından ABD’de 2012’de oturması beklenen bu teknoloji daha fazla abone çekecek ve daha fazla potansiyel LTE iPhone müşterisi olacaktır.

İlgili – Electronista

İLGİLİ HABERLER