Manşetler

Apple 20 Nisan etkinliği duyuruldu, yeni iPad Pro bekleniyor

apple 20 nisan etkinliği
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, 20 Nisan Salı günü özel bir etkinlik düzenleyecek. Siri’nin daha önce işaretini verdiği bu etkinlikte iPad Pro modellerinin gündemde olmasını bekliyoruz. 2021 model iPad Pro’nun, geçen yılın sonlarına doğru iPhone 12 modellerine gelen 5G desteğini barındıran ilk Apple tableti olacağı söyleniyor. “Spring Loaded” sloganlı etkinlikle birlikte, Apple’ın uzun süredir söylentilere konu olan eşya takip cihazları AirTags’i de görebiliriz.

Apple’ın 4. nesil iPad Pro’yu tanıtmasının üzerinden bu yana bir yıldan biraz fazla zaman geçti. Geçen yıl bu zamanlarda tabletin Türkiye’ye de geldiğini görmüştük. 2020 model iPad Pro ile birlikte Apple A12Z işlemciyle birlikte gelmişti.  En düşük depolama alanı da 128 G olmuştu. Aynı zamanda kamera sistemi de düzenlenmiş, LiDAR tarayıcı da kamera sistemine eklenmişti. Son olarak, iPadOS’in yeni imleç kontrolleriyle çalışabilen bir izleme dörtgenli aksesuar olan Magic Keyboard da iPad Pro 2020 ile birlikte tanıtılmıştı.

Bu sefer ekrana odaklanan yenilikler görmeyi umuyoruz. Apple’ın en azından iPad Pro’nun 12.9 inçlik daha büyük versiyonu için mini LED panele geçeceği söyleniyor. Ekran teknolojisi, kontrasttaki iyileştirmelerle birlikte parlaklıkta bir artış getirecektir.

Ne var ki, en azından tedarik zincirine bakarsak işler için sorunsuz bir seyir olmadı. Apple’ın üretimdeki iş ortaklarının, Cupertino firmasının titiz standartlarını karşılayan mini-LED paneller yaparken tahmin edilenden daha fazla sorun yaşadığı söyleniyor. Sonuç olarak, iPad Pro 12.9 mini-LED’e olan talebin, en azından başlangıçta sarf malzemelerini kolayca aşabileceğine dair yorumlar var.

Yakın gelecekte beklediğimiz 2021 model Apple ürünleri

Daha küçük ekranlı, 11 inç iPad Pro’nun mevcut LCD panel teknolojisine bağlı kalması bekleniyor. Her iki modelin de çeşitli şekillerde A14Z veya A14X yonga seti olarak adlandırılan işlemcilerle geleceğine inanılıyor. Bunun, Mac modellerinde kullanılan Apple Silicon SoC’lerden ilki olan Apple M1 ile aynı güce sahip olacağı söyleniyor.

2020 ve 2021 model iPad Pro’lar arasındaki farklılıkların bunlarla sınırlı kalmaması bekleniyor. Apple’ın iPad Pro’ya ilk kez Thunderbolt ekleyeceği söyleniyor. Bu, mevcut modelin sunduğu USB-C’ye kıyasla bant genişliğini yükseltecektir.

Apple etkinliği AirTags duyurusuna da ev sahipliği yapabilir

İki yeni tablet önde gelen duyuru olarak beklenirken, Apple’dan bazı sürprizler de umuluyor. Bir olasılık, şirketin eşya izleme etiketleri olan Apple AirTags. Uzun zamandır süregelen söylentilere göre, Tile rakibi olacak bu cihaz Apple’ın konum hizmetlerini üçüncü taraf takibine açacak Ağımı Bul‘un son duyurusuyla daha da yakın görünüyordu.

Diğer bir olasılık ise yeni bir iPad mini. Mart 2019’da tanıtılan mevcut 5. nesil iPad mini ile Apple’ın en küçük boyutlu tabletinin yenilendiğini görmemizin üzerinden daha da uzun zaman geçmişti. Çeşitli sızıntılar, bir iPad mini Pro da dahil olmak üzere olası değişikliklerin işaretini veriyor. Bunun hakkında, en azından 20 Nisan’a kadar, Siri önceden biraz daha bilgi sızdırmaya karar vermedikçe emin olamayacağız.

Apple Nisan etkinliği 20 Nisan Salı akşamı Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak. Apple’ın Cupertino’daki merkezi Apple Park’ta çekilecek olan etkinlik internet üzerinden yayınlanacak. Daha önce olduğu gibi Apple TV, Apple web sitesi, Apple YouTube kanalı ve Apple Twitter hesabı gibi ortamlardan yayınlanmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER