Teknoloji

Apple 16 Ekim etkinliğini internetten canlı yayınlayacak

apple-16-ekim-etkinlik-101014

Apple’ın 16 Ekim tarihinde gerçekleştireceği basın toplantısında muhtemelen yeni iPad’leri, Mac bilgisayarları görecek, OS X Yosemite’ın indirilmeye hazır olduğuna dair haberleri alacağız. Apple daha önceki etkinliklerde olduğu gibi bu etkinlikte de internet üzerinden canlı yayın ve anlatım gerçekleştirecek.

Şirketin web sitesi üzerinden verilen bilgiye göre, 16 Ekim Perşembe akşamı Türkiye saatiyle 8’de başlayacak olan etkinlik internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Bunun yanı sıra Apple’ın web sitesi üzerinden de, geçtiğimiz ayki 9 Eylül etkinliğinde olduğu gibi görüntülü ve yazılı anlatım yapılacağını tahmin ediyoruz.

Apple’ın yapacağı canlı video yayınını izlemek için OS X 10.6.8 ve üstü sürümle çalışan Mac üzerinde yüklü olan Safari 5.1.10 veya daha yüksek versiyonlu internet tarayıcısı gerekiyor. iOS cihazında Safari üzerinden izlemek isteyenlerin de iOS 6.0 veya üstü bir sürümü çalıştırıyor olmaları lazım. Bu arada 6.2 veya üstü sürümle çalışan ikinci ve üçüncü nesil Apple TV’lerden de canlı yayını takip etmek mümkün olacak.

Apple’ın canlı video yayınlarını izlemek için dünyanın dört bir yanından birçok kullanıcı Apple’ın sunucularına bağlanıyor. Bu da yayınlarda sıklıkla kesintilere yol açıyor. Özellikle son olarak 9 Eylül etkinliğinin canlı yayını epey sorunlu olmuştu. Kesintilerin yanı sıra Tim Cook’un konuştuğu sırada gelen Çince yan ses de rahatsız etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER