Manşetler

Apple 13 inç iPad ve daha geniş iPhone’u test ediyor

apple

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir tedarik zinciri raporuna göre, Apple daha geniş ekran boyutlarına sahip iPad ve iPhone’ları test ediyor. Şirketin iPad için 13 inç’in hemen altında bir ekran boyutunu değerlendirdiği, iPhone için ise çaprazlama olarak 4 inç’ten uzun bir ekranın gündemde olduğu ifade edildi.

apple-bina-logo

Geçtiğimiz mayıs ayında Güney Kore menşeili haber sitesi ET News Apple’ın 12.9 inç iPad’i test ettiğini öne sürmüş, Reuters ise geçtiğimiz ay Apple’ın iPhone için 4.7 ve 5.7 inç ekran seçenekleri üzerinde durduğuna dair bir haber yayınlamıştı. The Wall Street Journal’ın haberi daha önce ortaya atılan iddiaları biraz daha kuvvetlendirse de, Apple’ın bu modelleri piyasaya sürüp sürmeyeceği henüz kesinlik kazanmış değil. Zira büyük teknoloji şirketlerinin çok sayıda prototipi test ettiği ancak bunların tamamının satışa sunulmadığı biliniyor. Apple’ın Samsung ile olan davasında gösterdiği piyasaya sürülmeyen prototip örnekleri bu duruma somut bir örnek teşkil ediyor.

The Wall Street Journal’ın kaynaklarına göre, bu yıl satışa sunulacak 9.7 inç yeni iPad de 2048 x 1536 piksel çözünürlüğünde Retina ekran barındıracak, ancak hücre içi dokunma teknolojisi sayesinde tablet daha ince ve hafif hale gelecek. Şirket aynı tekniği daha önce de iPhone 5’te uygulamıştı.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER