Teknoloji

Apple 12 inç Retina ekranlı MacBook Air’in sevkiyatına yılın ikinci çeyreğinde başlayabilir

apple-macbook-air-12-taslak-060115-1

The Wall Street Journal’da yayınlanan yeni bir habere göre, tedarikçiler yılın ikinci çeyreğinde 12 inç Retina ekranlı MacBook Air sevkiyatına başlamak adına çalışmalarına hız verdi. Geniş kapsamlı üretim sürecinin başladığı belirtilirken, büyük ölçekli sevkiyatların nisan ve haziran arasındaki dönemde gerçekleşebileceği ifade edildi. Bu da yeni MacBook Air’in önümüzdeki pazartesi günü düzenlenecek Apple Watch etkinliğinde görücüye çıkma ihtimalinin oldukça düşük olması anlamına geliyor.

Apple’ın 12 inç Retina ekranlı MacBook Air’in tasarımında daha farklı bir yaklaşım izleyebileceğine dair haberler ilk olarak geçtiğimiz ocak ayında gündeme gelmişti. Şirket içinde “MacBook Stealth” ismiyle anılan tasarımda USB girişlerinin, microSD kart yuvasının ve MagSafe konnektöründen vazgeçildiği ve USB-C tipi girişe, çift mikrofona ve kulaklık jakına yer verileceği iddia edilmişti. Bu değişiklikler sayesinde kasanın hafifleyeceği ve inceleceği de öne sürülmüştü.

Apple’ın 2008 yılında duyurduğu MacBook Air serisinde halihazırda 11.6 ve 13.3 inç olmak üzere iki ekran seçeneği sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER