Manşetler

Apple’ın 12 Eylül davetiyesindeki “5” rakamı iPhone 5’i değil de başka bir şeyi mi işaret ediyor?

Apple’ın dün duyurusunu yaptığı 12 Eylül tarihli basın toplantısının davetiyesinde 12 rakamının yanı sıra bunun yansıması olarak resmedilen bir 5 rakamı da bulunuyor. Bu rakam akıllara hemen yeni iPhone’un “iPhone 5” adıyla çıkacağını getirdi. Ancak işin aslının böyle olmaması ihtimali de bulunuyor.

İnternete sızan yukarıdaki fotoğrafta yeni iPhone için hazırlanmış olduğu öne sürülen ambalaj kartonu dikkat çekiyor. Bu kartonun kesilmesiyle birlikte her bir iPone kutusu için kapak hazırlanmış olacak. Söz konusu ambalaj kartonunda yer alan “The new iPhone”, yani yeni iPhone yazısı dikkat çekiyor. Söz konusu fotoğrafta yer alan bu kartonun şakacı kişiler tarafından hazırlanmış sahte nesne olma ihtimali de bulunuyor, yine de ilgi çekici bir bulgu olduğunu söylemek gerek ve önceki beklentilerimize de uyuyor.

Eğer haftaya tanışacağımız iPhone “yeni iPhone” olarak lanse edilecekse, Apple 5 rakamıyla neyi kastediyor. Bu, yeni iPhone’un büyüyen ekranıyla birlikte kendisine yer açılacak beşinci uygulama kısayolu ekranını temsil ediyor olabilir. Bununla birlikte Apple’ın 12 Eylüldeki toplantıda tanıtacağı cihaz sayısını da işaret edebilir, yani bu etkinlikte yeni iPhone ile birlikte iPod nano, iPod Classic, iPod touch ve iPod shuffle’ın da yenilenmiş versiyonlarını görebiliriz. Hatırlayacak olursanız, geçen yılın iPhone 4S tanıtımında, her ne kadar yenilenmiş denemeyecek olsa da, iPod serisinde de bazı güncellemeler duyurulmuştu. Bu arada davetiyedeki 5 rakamının birinci nesil iPhone’un bundan beş yıl önce çıktığını işaret ediyor olabileceği de söyleniyor.

İlgili >> iphoneieuwsblog

[Görsel – PhoneArena]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER