Teknoloji

Apple 12 Eylül etkinliğiyle birlikte ilk kez Twitter’dan canlı yayın yapacak

apple 12 eylül etkinliği

Apple yıllardır ürün duyurularını internet üzerinden canlı yayınlıyor. Ancak şirket etkinliklerini şimdiye kadar kendi bünyesindeki platformlardan yayınlamayı tercih etmişti. Ancak bu yıl durum değişiklik gösteriyor. Apple, 12 Eylül iPhone etkinliğini Twitter üzerinden de canlı yayınlayacak. Böylelikle elinde Apple’ın canlı yayınını izleyecek web sitesi bağlantısı olmayanlar, şirketin Twitter hesabı üzerinden yayını canlı olarak takip etme fırsatı yakalayacaklar.

Bu, Apple’ın bu yıl canlı yayın seçenekleri konusunda yaptığı ikinci büyük açılım oluyor. WWDC’de canlı yayın Chrome veya Firefox internet tarayıcılarını kullananlara da açılmıştı. Daha önceleri Apple, masaüstünde kullanıcıları Safari ve Edge ile sınırlıyordu. Bu durum daha popüler internet tarayıcılarını kullananların pek de hoşuna gitmiyordu.

Görünüşe göre Apple, canlı yayını 2 milyonun üstünde takipçisi olan, ancak reklam tweet’leri dışında henüz bir tweet bile atmadığı; bu nedenle boş görünen Twitter hesabı üzerinden canlı olarak yayınlayacak. Eğer Twitter’da Apple’ın canlı yayınını haber veren tweet’e denk geldiyseniz, bunu beğenin. Böylelikle etkinlik başladığı zaman da Apple’ın etkinlikle ilgili tweet’lerinden haberdar olma fırsatı elde edebilirsiniz. Canlı yayın da muhtemelen bir tweet’e eklenmiş ekran üzerinden Twitter kullanıcılarına ulaştırılacaktır.

Apple‘ın canlı yayın konusunda seçenekleri genişletmesi memnun edici. Umarız, gelecekteki etkinliklerde şirketin YouTube kanalı da seçenekler arasına eklenir. Böylelikle, özellikle hareket hâlindeyken etkinliği takip edenlerin sayısı daha da artacaktır. Böylelikle Apple’ın canlı yayın sırasında üstüne binen sunucu yükü de azalabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER