Manşetler

Apple 12.9 inç iPad Pro’yu Force Touch destekli kalemle birlikte sunacak

ipad-pro-200815-1

Apple’ın daha büyük ekranlı bir iPad üzerinde çalıştığı uzun zamandır konuşuluyordu, ancak en sonunda bu yıl söylentiler gerçeğe dönüşüyor gibi görünüyor. Kaynaklardan gelen bilgilere göre Apple’ın bu yılki iPad yenilikleri arasında 12.9 inç ekranlı iPad Pro da bulunacak. Bu büyük boyutlu tabletin daha yüksek çözünürlüklü ekranı ve hatta Apple’ın Force Touch teknolojisi tarafından desteklenen opsiyonel kapasitif kalemi de bulunacak.

Apple, ekranın dokunmayla bastırma arasındaki farkı anlamasını ve buna göre tepkiler verilmesini mümkün kılan Force Touch teknolojisini ilk olarak akıllı saati Apple Watch’ta kullandı. Daha sonra da MacBook bilgisayarların izleme dörtgenlerinde de aynı teknolojinin kullanıldığını gördük. Gelecek ay beklenen iPhone 6s’in ekranının aynı teknolojiyi barındıracağı söylenirken iPad’in açıkta bırakılmasını bekleyemezdik.

ipad-pro-200815-2

Ne var ki, iPad Pro’nun ekran büyüklüğünün Force Touch için pek verimli olmayacağı, bu nedenle teknolojiden gerçek anlamda yararlanmak adına özel bir kapasitif kalemin de çıkarılabileceği söyleniyor. Böylelikle kullanıcılar kalemi kullanarak basınç hassasiyetinden daha kolay yararlanabilecek. Zaten kapasitif kalemle kullanıma olanak sağlayan birçok üçüncü taraf uygulama ve onlara özel fiziksel kalemler mevcut. Uygulamaların Apple’ın Force Touch teknolojisine ve kapasitif kalemine uyum sağlaması zor olmayacak ve fazla zaman almayacaktır.

iPad Pro tabletin 2732 x 2048 piksel çözünürlüklü bir LCD panel ve Apple Watch’ta kullanılan 7000 serisi alüminyum alışımlı gövde taşıyabileceği söyleniyor. Tabletin eylül veya ekim ayında üretim hattına girmesi, ancak pakette kapasitif kalemin yer alamması bekleniyor. Kapasitif kalem Apple Store’larda ayrı olarak satılacak. ABD fiyatının 49 dolar olabileceği belirtiliyor.

iPad ve iPad mini Apple için büyük başarıların elde edilmesini sağlamıştı, ancak Apple’ın daha büyük boyutlu ve taşınabilirlik konusunda daha zahmetli olan iPad Pro ile ne oranda başarı elde edebileceği şu an için bilinmiyor. KGI Securities analistleri Apple’ın ilk yılında 5.5 milyon iPad Pro ve 1 milyon kadar da kapasitif kalem sevkiyatı yapabileceğini iddia ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER