Eğlence

Apple’dan 11 Eylül’ün 20. yılı için özel belgesel

apple tv+ plus 11 eylül breaking bad

Apple, 11 Eylül saldırısının 20. yılı nedeniyle önümüzdeki eylül ayında Apple TV Plus’ta yeni bir belgesel yayınlayacak. 9/11: The President’s War Room (11 Eylül: Başkan’ın Savaş Odası) adını taşıyan ve BBC ile iş birliği içinde yayınlanacak belgesel, ilk uçağın Dünya Ticaret Merkezi’ne çarpmasının ardından geçen 12 saatlik süreye odaklanacak.

Belgeselin yönetmenliğini Adam Wishart üstlendi. İngiliz yönetmen banliyölerde yaşayan Somalili savaş lordlarının hikayesini anlatan “Warlords Next Door?” isimli belgeseli de yönetmişti.

9/11: The President’s War Room, Somalili savaş lordlarına göre daha bilindik bir konuyu anlatıyor gibi görünse de; daha önce çekilen 11 Eylül belgesellerine kıyasla daha çok erişim hakkı elde etmişe benziyor. Apple’dan verilen bilgiye göre; belgeselde dönemin ABD Başkanı George W. Bush’un ve yakın çalışma ekibindeki Dick Cheney, Condoleezza Rice, ve Colin Powell gibi isimlerin daha önce duyulmayan açıklamaları yer alacak. Daha önce yayınlanmayan 200’e yakın fotoğrafı da belgeselde görmek mümkün olacak.

Belgeselin seslendirmesini ünlü oyuncu Jeff Daniels yapacak. 11 Eylül belgeseli hazırlayan Apple, ödüllere aday gösterilen başka belgesellerin yayın haklarını da alıyor. Sundance Film Festivali’nde büyük ilgi gören Boys State’in yayın haklarını alan şirket, İngiltere’de ödüllere aday gösterilen Tiny World ve Earth at Night in Color belgesellerini de izleyicileriyle buluşturmuştu.

İLGİLİ HABERLER