Teknoloji

AppGratis Apple’ın kararına karşı mücadeleyi bırakmıyor

Apple’ın geçtiğimiz hafta App Store’dan kaldırma kararı aldığı AppGratis karara karşı mücadeleden vazgeçmiyor. Bu amaç doğrultusunda kullanıcı tabanından destek almayı hedefleyen uygulama bir imza kampanyası başlattı ve 600 bini aşkın kişinin desteğini almayı başardı. AppGratis’in yürüttüğü kampanya şu ana kadar alışık olduğumuz imza kampanyalarına kıyasla biraz farklı. Kullanıcılarından [email protected] adresine bir e-posta göndermelerini isteyen şirket, kampanya sayfasında destekçilerinin isimleriyle birlikte mesajlarını da yayınlıyor.

appgratis-kampanya-160413

AppGratis geçtiğimiz günlerde herhangi bir uyarı olmaksızın App Store’dan kaldırılmıştı. AppGratis CEO’su Simon Dawlat ilk etapta bu durumun bir hatadan kaynaklandığını düşünmüş, ancak fazla zaman geçmeden Apple’dan uygulamanın çok sayıda App Store kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldığı açıklaması gelmişti. 12 milyonu aşkın kullanıcısı olan AppGratis, kaldırma kararından önce her gün 300 bin yeni kullanıcıyla buluşuyor ve her ay 1 milyon dolar gelir elde ediyordu.

AppGratis Apple’a karşı olan mücadelesinde Fransız hükümetinden de destek alıyor. Fransız yetkililer AB nezdinde girişimlerde bulunurken, AppGratis kullanıcılarından da destek istiyor. Yola devam etmek için kullanıcılarından güçlü bir güven oyu almaları gerketiğini söyleyen Simon Dawlat, aradıklarına ulaştıklarını belirtti. Son kullanıcının tavrı daima çok mühim, ancak yürütülen bu kampanyanın AppGratis’e yeniden App Store yolunu açacağının garantisini vermek mümkün değil. Uygulamanın mevcut kullanıcılarına seslenen Dawlat, şu an için her şeyin eskisi gibi işlemeye devam edeceğinin garantisini verdi.

İlgili >> Pocket Gamer

İLGİLİ HABERLER