Teknoloji

App Store’dan kaldırılan AppGratis’in CEO’su süreci ”kafa karıştırıcı” olarak tanımladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uygulama dağıtım şirketi AppGratis geçtiğimiz ocak ayında çalışmalarını daha geniş bir alana taşımak adına 13.5 milyon dolarlık ekstra bir kaynak yaratmıştı. Üç yıllık bir çalışmanın ardından iOS App Store içinde bir farklılık oluşturmayı başaran AppGratis, kullanıcılarına her gün bir uygulamayı ücretsiz olarak sunarken, uygulama geliştiricileri üzerinden gelir elde eden bir model yerleştirmişti. Ancak Apple’ın AppGratis uygulamasını App Store’dan kaldırması bu modelin geleceğini tehlikeye attı.

appgratis-simon-dawlat-170113

AllThingsD’nin haberine göre, Apple AppGratis’in App Store’dan kaldırılmasını iki kuralın ihlal edilmiş olmasına dayandırıyor. Bu kurallardan ilkinin ”satılan uygulamaların, kafa karışıklığı oluşturacak şekilde, App Store’dakine benzer bir biçimde kullanıcılara gösterilmesi”, ikincisinin ise ”push bildirimlerin bir pazarlama yöntemi olarak kullanılması” olduğu ifade edildi. Apple’ın kararının ardından bir açıklama yayınlayan AppGratis CEO’su Simon Dawlat, karara rağmen şirketi için yolun sonunun çok uzak olduğunu ifade etti.

Dawlat’a göre, Apple’ın AppGratis için aldığı karar, promosyon temelli uygulamanın çıkışında yaşananlara rağmen, ani ve beklenmedik bir nitekikteydi. AppGratis’in App Store’da bir yeri olup olmadığı konusunda çok kez görüştüğünü söyleyen Dawlat, tüm yeni sürümlerin sorunsuz bir biçimde onaylandığını belirtti ve Apple’ın AppGratis’in iPad uygulamasına yaptığı güncellemeyi bir haftadan kısa bir süre önce onayladığına dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta App Store ekibinin yeni bir üyesiyle konuştuğunu söyleyen Dawlat, Apple’ın kararından bu konuşmayla haberdar olduğunu söyledi. Konuştuğu Apple çalışanına böylesi bir fikir değişikliğinin nasıl bir anda ortaya çıktığını sorduğunu belirten Dawlat, aldığı cevaptan tatmin olmadığını belli eden ifadeler kullandı. Apple çalışanının durumun ciddiyetini kavramaktan uzakta olduğunu söyleyen Dawlat, bu kararın alınmasının nedenleri hakkında somut bir cevap alamadığını dile getirdi ve tüm süreci ”kafa karıştırıcı” olarak tanımladı. Mevcut kullanıcılara yönelik özel teklifler sunmaya devam edeceklerini söyleyen Dawlat, servisi yakın gelecekte ayakta tutmaya kararlı gözüküyor. Apple’ın onayı olmadan servisin mevcut başarısını nasıl devam ettireceğiyse büyük bir soru işareti olarak ortada duruyor.

İlgili >> AppGratis, AllThingsD

İLGİLİ HABERLER