Manşetler

App Store’daki uygulamaların ekran görüntüleri bundan böyle Apple’ın onayıyla değişecek

Apple’ın uygulama onay süreci oldukça sıkı, yine de buradan başarıyla geçip App Store’a çıkan ve kullanıcıları kandırmayı başaran uygulamalar yok değildi. Bu tarz sahte uygulamaları geliştirenler genellikle Apple onay verdikten sonra uygulamalarının ekran görüntülerini başka uygulamaların ekran görüntüleriyle değiştiriyor, böylelikle kullanıcılarda sanki o uygulamayı indiriyorlarmış gibi bir izlenim uyandırıyorlardı ve böylelikle kullanıcıların o uygulamaları beğenip indirme ihtimali artıyordu. Sonuç olarak ortada bir sahtekarlık durumu söz konusuydu.

iphone-5-inceleme-00003

Bu sahte uygulamalar ABD’deki iOS kullanıcılarını da etkilemeye, onlardan da şikayetler gelmeye başlayınca Apple harekete geçti ve bunun önüne geçecek şekilde kurallarında bazı güncellemeler yaptı. Bu güncellemelerle App Store’dan dağıtılan uygulamalara ait ekran görüntüleriyle ilgili düzenlemeler değişti. Bundan böyle Apple, uygulama geliştiricilerinin ekran görüntülerini diledikleri gibi değiştirmelerine izin vermiyor.

Tabii ki, uygulamalar gelişiyor ve geliştiriciler de zamanla ekran görüntülerini değiştirmek isteyecektir. Bunun için uygulama güncellemesini Apple’ın onayına gönderdiklerinde yeni ekran görüntülerini de göndermeleri gerekiyor. Anlayacağınız ekran görüntülerine ait değişiklikler de bundan böyle Apple’ın onayından geçecek. Böylelikle Apple onayladıktan sonra ekran görüntülerini istediği gibi değiştirip kullanıcıları kandırmaya çalışanların da en büyük silahı ellerinden alınmış olacak.

İlgili >> Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER