Teknoloji

App Store’daki iPad’e özel uygulama sayısı 100 bini geride bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPad etrafında kurduğu tablet ekosistemi şu anda en güçlü platform konumunda. Uygulama sayısı bakımından rakiplerine göre oldukça önde olan bu tablete özel uygulamaların dağıtıldığı App Store yeni bir dönüm noktasına daha ulaştı. iPad için geliştirilmiş uygulama sayısı  100 bini geride bıraktı.

Apple iPad 2010 yılının nisan ayında, iPad 2 ise bu yılın mart ayında piyasaya çıkmıştı. Bu nedenle Apple tablet alanında, özellikle Android tabletlerden çok önce faaliyet göstermeye başladı. Gerçek anlamda ilk Android tableti sayabileceğimiz Motorola XOOM bu yılın mart ayında piyasaya çıkmıştı. iPad’in piyasada olduğu 16 aylık süre zarfında 100 bin uygulama barajının geçilmiş olması Apple’ın tablet platformunun ne kadar etkileyici derecede büyüdüğünü ortaya koyuyor. Bu arada iPad’de çalışabilen iPhone uygulamalarını hesaba katmadık.

Google’ın Android Market mağazasında tabletler için 1400 uygulama bulunuyor. Hem akıllı telefon hem de tablet uygulamaları aynı potada değerlendirildiğinde, Android Market’te 300 bin, Apple App Store’da ise 425 bin civarında uygulama bulunuyor.

Android’in tabletlere özel Honeycomb sürümünün geç çıkmış olması, Android’in tablet uygulamaları alanındaki yavaş büyümesinin en önemli nedeni olduğu iddia ediliyor. Google’ın tablet ve akıllı telefon platformlarını önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak Ice Cream Sandwich sürümünde bir araya getirmesi bekleniyor. Bu durum yazılımcıların her iki tip cihaz için de uygulama geliştirmelerini daha kolay hâle getirecektir.

İlgili – TUAW

İLGİLİ HABERLER