Teknoloji

App Store’da uygulamalara yorum yapma şeklinde önemli değişiklikler geliyor

app store

app store yorum yapmaApple, bazı uygulamaların içinde her gün birkaç sefer görünen uygulama yorum pencerelerinin yaratmış olduğu sıkıntılara bir çözüm getiriyor. 9to5Mac’in haberine göre, App Store kurallarında bu hafta içinde yapılan değişiklikle birlikte, Apple bundan böyle yorum ekranlarının gösterimine ve kullanıcıların bunları hangi aralıklarla göreceğine yönelik katı sınırlamalar uygulayacağını duyurdu.

Yeni kurallarla birlikte geliştiriciler, bundan böyle yorum ekranlarını istedikleri zaman ve şekilde gösteremeyecekler. Bunun yerine, herkesin sıkıntısını giderecek iki önemli kısıtlama getirilecek. Bunlardan ilki, uygulamaların Apple tarafından hazırlanmış ve kullanıcılara uygulamadan çıkmadan puan bırakmayı mümkün hâle getiren yorum penceresini kullanma zorunluluğu olacak. Bu sayede kullanıcılar bir uygulama veya oyunu daha rahat şekilde puanlama fırsatı bulacaklar. Aslında Apple puanlama penceresini birkaç ay önce getirmişti, ancak şimdiye kadar bunun kullanımını isteğe bağlı tutmaktaydı.

İkinci kısıtlama ise, pencerenin hangi sıklıkla görüneceğiyle ilgili. Bir uygulama pencere gösterimini yılda sadece üç kez gerçekleştirecek, burada uygulamanın hangi sıklıkla güncellendiğine de bakılmayacak. Bir kullanıcı puan bıraktıktan sonra puanlama penceresini tekrar görmeyecek. Kullanıcıların iOS Ayarlar uygulamasına girerek uygulama yorum ve puanlama pencerelerini tamamen devre dışı bırakmaları, bu tarz pencerelerin hiçbir zaman çıkmamasını sağlamaları da mümkün olacak.

Sonuç olarak hem kullanıcıların hem de geliştiricilerin kârlı çıktığı bir ortam doğacak gibi görünüyor. İnsanlar uygulama yorum pencerelerinden yıllardır rahatsızdı ve Apple en sonunda getirdiği güncellemeyle bu soruna kalıcı bir çözüm bulacak. Hatta bu yöntemle daha çok kullanıcı yorum bırakmaya ilgi duyabilir, çünkü yorum bırakma işlemi de uygulamadan çıkmadan, kullanıcıların karşısına çıkan pencere üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Aslında geliştiricilerin uygulamalarında yorum ekranlarını sıklıkla göstermesinin nedeni, Apple’ın her güncellemeden sonra bir uygulamanın puanını sıfırlamasıydı. Bu, küçük çaptaki güncellemeler için bile değişmiyordu. Yenilenen App Store ile birlikte, geliştiricilerin bunu değiştirme imkanı bulunacak, böylelikle uygulamanın puanları güncellemelere rağmen korunacak. Kullanıcıların uygulama yorum ve puanlama penceresini nadiren göreceği bir ortamda, bu tarz bir değişiklik de gerekiyordu ki, Apple bunu atlamamış.

Uygulama için yorum ve puanlama penceresi aşağıdaki gibi görünüyor:

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER