Manşetler

App Store’dan “daha iyi bir dünya için” uygulama ve oyunlar

app store

app storeÖnümüzdeki 10 gün boyunca Apple, App Store’daki 27 popüler uygulama üzerinden gerçekleştirilecek satışların gelirlerini “Daha İyi Bir Dünya için” olarak adlandırdığı kampanya kapsamında Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na (WWF) bağışlayacak. Listede Angry Birds 2 ve SimCity BuildIt gibi popüler oyunlar, kamera uygulaması VSCO ve mesajlaşma servisi Line da bulunuyor. Bazı uygulamalar ücretsiz olsa da, Apple uygulama içi satın almalardan elde edilecek gelirlerin de vakfa bağışlanacağını dile getiriyor.

Bu çevre odaklı girişim iPhone üreticisinin iklim değişimi ve çevre koruma gibi konulara olan bağlılığı üzerine inşa ediliyor. Apple CEO’su Tim Cook son zamanlarda çevreyle ilgili konularda, bunun yanı sıra diğer sosyal ve politik konularda daha fazla konuşuyor, görüş dile getiriyor. Şirketin bu gibi hamleleri de Cook’un tavrını destekliyor.

Apple geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Mart etkinliğinde yeni iPhone SE ve iPad Pro’yu tanıtmanın yanı sıra çevreyle ilgili çalışmalarından da bahsetmişti. Eski EPA direktörü ve şimdilerde Apple’ın çevre, politika ve sosyal girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı olan Lisa Jackson sahneye çıkmış, sürdürülebilirlik hakkında konuşmuş ve Apple’ın tesislerinin yüzde 93’lük bölümünün yenilenebilir enerji kaynaklarıyla işlediğini kaydetmişti.

Apple geçtiğimiz yılın mayıs ayında da WWF ile işbirliği yaparak, ürün paketlemeleri için yararlandığı Çin’deki ormanların korunmasına yardımcı olmuştu. Ayrıca şirket yapımı süren yeni yönetim binasının enerji ihtiyaçlarını karşılamak için 1300 dönümlük arazi üzerine bir güneş enerji santrali kuruyor.

İLGİLİ HABERLER