Teknoloji

App Store ve Google Play gelirler ve indirme sayılarında farklı performans gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mobil-uygulamalar-160415

Hem Google hem de Apple’ın geleneksel geliştirici konferanslarına aşağı yukarı 30-40 günlük zaman var. Her iki etkinlikte de bu şirketler açılış toplantıları sırasında uygulama ekosistemlerinin büyüklüklerinden ve güçlü oluşlarından gururla bahsedecekler.

Yayınlanan yeni bir rapor hem Google hem de Apple’ın uygulama mağazalarının mevcut durumlarına ışık tutuyor, ancak Google Play’in gelir elde etmeyle ilgili bazı sorunları var gibi görünüyor.

iTunes App Store gelir elde etme bakımında kararlı bir hızda ilerliyor, ancak söz konusu indirmeler olduğunda Google Play büyük bir yükseliş kaydediyor. Ayrıca Google Play App Store’un elde ettiğinin neredeyse yarısı kadar gelir elde edebiliyor. Bu, Android kullanıcılarının uygulamaları satın almayı istemediğini bir kez daha gösteriyor.

2015’in birinci çeyreğinde Apple, App Store’dan elde ettiği gelirlerle Google Play ile farkı yüzde 10 daha açtı. App Store’da elde edilen gelirler Google Play gelirlerinden yüzde 70 daha yüksek seviyede gerçekleşti.

Geçen yıl bu zamanlar App Store sadece yüzde 60 oranında daha kârlı bir performans gösteriyordu. App Annie’nin belirttiğine göre Apple’ın kazancı ABD ve Çin’de gösterilen güçlü performansa dayanıyor. Apple’ın Çin’e girişi toplam iOS indirmelerinde bu ülkeyi ABD’nin önüne geçirdi. Ancak gelir elde etmede Çin’in hâlâ ABD ve Japonya’nın gerisinde geldiği belirtiliyor.

Tam tersi şekilde Google Play’den yapılan indirme sayısı iTunes App Store’dan yapılan indirmelerden yüzde 70 oranında daha fazla. Bu yükseliş trendinde Türkiye ve Brezilya gibi daha yeni pazarların etkisi bulunuyor.

Açıklanan bu son rakamlar geliştiricilerin uygulamalarını sunma konusunda neden iOS platformuna öncelik verdiğini gösteriyor. Ne de olsa geliştiriciler de parayı takip ediyor.

İLGİLİ HABERLER