Manşetler

App Store’da ücretsiz deneme imkanı sunan uygulamalar öne çıkarılıyor

apple app store

Bir uygulamayı satın almadan önce denemek isteyenler için Apple, App Store’da yeni bir bölüm açtı. “Hemen abone ol” adını taşıyan bu bölümde abonelik için ödeme yapmadan önce ücretsiz deneme imkanı sunan uygulamalar öne çıkarılıyor. Apple’ın abonelik tabanlı uygulamaları, uygulama geliştiricileri için yeni bir iş modeli olarak öne çıkardığı bir zamanda bu yeni özelliğin gelmesi epey mantıklı görünüyor.

Yeni eklenen bölüme erişmek için, iOS cihazınızda Apple’ın App Store uygulamasını açın. Daha sonra Uygulamalar sekmesine geçiş yapın. Biraz aşağılara doğru kaydırın; Popüler kategoriler bölümünün hemen altında “Hemen abone ol” başlığı altında ücretsiz deneyebileceğiniz uygulamaları görebilirsiniz.

Haberi yayına hazırladığımız sırada kontrol ettiğimizde, Türkiye App Store şubesinde bu bölüm altında toplam dokuz uygulama yer alıyordu. Ücretsiz deneme imkanı sunan uygulamalar arasında, aylık 7,49 TL ödemeli yıllık aboneliği bir hafta boyunca ücretsiz sunan Meditasyon, ayda 15,99 TL ödemeli aboneliği 1 hafta boyunca ücretsiz sunan Videorama PRO, 1 yıllık 55,99 TL ödemeli Pro aboneliği 1 hafta boyunca ücretsiz sunan Memrise Dil Öğren uygulaması bulunuyor.

Görünüşe göre yıllık, aylık veya haftalık abonelik seçenekleri tek bir çatı altında sunuluyor. Bu nedenle kullanıcıların belirli bir planı seçerken dikkatli davranmalarında fayda var.

Bu arada ücretsiz denemelerde dikkat edilmesi gereken önemli bir husus bulunuyor. Eğer ücretsiz denemeyi zamanından önce iptal etmezseniz, uygulama aboneliğe devam etmek istediğinizi varsayarak sizden otomatik olarak para almaya başlar. Ücretsiz deneme süresi uygulamadan uygulamaya da değişiklik gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER