Teknoloji

App Store Türkiye’de uygulama fiyatlarına zam yapıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple 2012 yılının sonbaharında App Store Türkiye mağazasında TL cinsinden fiyatlandırma yapmaya başlamış ve en düşük uygulama fiyatını da 1,79 TL olarak belirlemişti. O zamandan bu yana Türk lirası Amerikan doları karşısında hatırı sayılır değer kaybına uğradı, ancak Apple uygulama fiyatlarını mümkün olabildiğince aynı tuttu.

itunes-app-store-TL-yeni-fiyat-020414

Ancak bugün itibarıyla App Store’daki ücretli uygulama fiyatlarına zam geldi. iPhoneTurkey’ye göre en düşük uygulama fiyatı 1,79 TL’den 1,99 TL’ye yükseldi. Diğer uygulama fiyat kademelerinde de benzer artışlar gerçekleştirildi.

Söz konusu fiyat artışları uygulama geliştiricileri tarafından değil, Apple tarafından belirleniyor. Geliştiricilerin tek yaptığı uygulamalarını Apple’ın belirlediği fiyat noktalarından bir tanesinde satışa sunmak oluyor. Apple Türkiye ile birlikte Avustralya, Hindistan, Endonezya, Güney Afrika gibi ülkelerde de fiyat artışlarına gitti. İsrail ve Yeni Zelanda mağazalarındaki fiyatlar ise indirildi.

Fiyat artışı şu an için sadece uygulamaları kapsıyor gibi görünüyor. iTunes Store müzik mağazasına baktığımızda 0,89 TL’den satılan parçaları görmeye devam ediyoruz.

İlgili >> iPhoneTurkey

İLGİLİ HABERLER