Eğlence

App Store oyunları aralık ayında 1 milyar dolar gelir getirdi

app store oyunlari

Yeni cihazların gelişine paralel olarak, aralık ayları Apple için daima oldukça kârlı geçmiştir. Genellikle bu dönemde en yüksek satış rakamlarına ulaşan Cupertino merkezli şirketin uygulama mağazası App Store ile ilgili veriler de bu dönemde biraz daha büyüyor. Analiz şirketi Sensor Tower tarafından Aralık 2015 dönemine ait veriler, Apple adına rekorlarla dolu bir ayın daha geride kaldığını gösteriyor. Sensor Tower verilerine göre, App Store oyunları 1 milyar dolara yakın gelir getirdi.

Kasım ayında açıklanan oyun geliri 847 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Bu da, Apple’ın uygulama mağazası aracılığıyla elde ettiği oyun gelirlerinin aydan aya yüzde 18 oranında arttığını gösteriyor. Bu gelir artışı, oyun indirme sayılarındaki artışa paralel olarak gerçekleşiyor. ABD’de geçtiğimiz kasım ayında 143 milyon olan oyun indirme sayısı, aralık ayında yüzde 26 oranında artışla 179 milyona çıktı. Küresel çapta bakıldığında ise kasım ayında 510 milyon olan oyun indirme rakamımın 614 milyona yükseldiği görülüyor.

App Store oyunları arasında ABD’de aralık ayında en yüksek indirme rakamına Piano Tiles 2 ulaştı. Piano Tiles 2’yu sırasıyla Cut The Rope 2, Monument Valley, Temple Run 2 ve Geometry Dash Meltdown izledi.

En çok gelir getiren oyunlar sıralamasının zirvesinde ise hem ABD’de hem de kürsel çapta Clash of Clans bulunuyor. Oyun aralık ayında 59.7 milyon dolar gelir getirdi. ABD çapında en çok gelir getiren oyunlar listesinde ilk beşin geri kalanını da Game of War, Candy Crush Saga, Madden NFL ve DoubleDown Casino oluşturdu.

İLGİLİ HABERLER