Teknoloji

App Store geliştiricileri gelen yorumlara yanıt verebilecek

app store kullanıcı yorumları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

app store kullanıcı yorumlarıApple, pazartesi günü iOS 10.3’ü yayınlamış ve mobil cihaz kullanıcılarına çeşitli iyileştirmeler sunmuştu. Yeni sürümle gelen bir diğer özellik, App Store için uygulama geliştiren kullanıcıların uygulamalarına gelen yorumlara yanıt vermelerini mümkün kılıyor.

Söz konusu özelliğin gelişi, geçtiğimiz ocak ayında duyurulmuştu. Bu özelliğin aktif hâle gelmesinden önce geliştiricilerin kullanıcılardan geri bildirim alması pek kolay olmuyordu. Geliştiriciler, tersine mühendislik işlemiyle yorum yazan kişinin e-posta adresine ulaştıktan sonra geri bildirim alıyordu. Artık bu işleme gerek kalmayacak.

Google bu tarz bir özelliği yaklaşık beş yıldır sunuyor. Bu nedenle Apple’ın özelliği sunmasındaki gönülsüzlük daha merak edilir hâle gelmişti. Bundan böyle bir iOS veya OS X uygulaması tanıtıldığı biçimde çalışmadığında uygulama sayfasına yorum bırakmak ve sonrasında geliştiricilerle iletişime geçmek mümkün olacak. Geliştiricilerin yorum yapan kullanıcılara karşılık verebilmesi, sadece eğlence amacıyla yorum yapanların da önünü kesecek gibi görünüyor.

Apple App Store geliştiricilerine özellikten nasıl faydalanacakları konusunda yardımcı oluyor

Uygulama geliştiricisinin cevap vermesi gereken bir yorum yazıldığında kullanıcılara bir e-posta gönderiliyor ve orijinal yorumu düzenleme ya da geliştiriciye doğrudan ulaşma imkanı veriyor. Apple, App Store üzerinden gelen yorumlara nasıl yanıt verecekleri konusunda da geliştiricilere tavsiyede bulunmayı da ihmal etmedi. Şirket geliştiricilere verecekleri yanıtın dili, zamanlaması ve önceliği konusunda dikkatli davranmalarını önerdi.

İLGİLİ HABERLER