Manşetler

App Store’da büyük değişikliklerin işaretleri veriliyor

iphone-6s-inceleme-00040Arama ve keşfetme Apple’ın iOS’teki App Store uygulama mağazasının uzun zamandır en büyük baş ağrılarından ikisi. Zaman boyunca çeşitli düzenlemeler ve iyileştirmeler gördük, ancak Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarının uygulamaları bulup yüklemelerini yeniden düzenlemeye giderek daha kararlı şekilde yaklaşıyor.

Bloomberg’in haberine göre, 100 civarında Apple çalışanı App Store’a yapılacak değişikliklerin keşfi için çalışıyor. Söz konusu değişiklikler içinde bir tanesinin tartışmaya yol açabileceği düşünülüyor.

Haberde Apple’ın paralı arama modeli düşündüğü söyleniyor. Geliştiriciler arama sonuçlarında uygulamalarının veya oyunlarının daha yüksek sıralarda çıkmasını sağlamak amacıyla ödeme yapabilecekler. Google Android’in uygulama mağazası için benzer bir sistemi uzun zamandır uyguluyor, özellikle oyun kategorisinde bunu yoğunlukla görüyoruz. Bir kart veya aksiyon oyunu için arama yaptığınızda üstünde reklam, yani “Ad” ibaresi yer alan sonuçlar da görmek mümkün oluyor.

Değişiklikler için çalışmalar yapan “gizli ekibin” başında, Apple reklam işinden elini eteğini çekmeye karar vermeden önce iAd’i yönetmiş bir Apple yöneticisi olan Todd Teresi bulunuyor. Teresi ve iAd zamanında onun emri altındaki birçok çalışan App Store projesi için mesai harcıyor. Geçen aralık ayında Apple’ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller’in sorumluluklarının App Store’u da kapsayacak şekilde genişletilebileceği kaydedilmişti. Servisler birimini yöneten Eddy Cue yıllardır bu ürünün yönetimini üstleniyordu.

App Store’da planlanan bu değişikliğin Schiller ile birlikte yaşanan değişimin bir sonucu olacağını düşünebiliriz. Bloomberg, ekibin çalışmalarına yeni başladığını ve değişikliklerin ne zaman hayata geçirileceğinin henüz belli olmadığını söylüyor. En muhtemel hedefin haziran ayındaki WWDC etkinliği olduğu düşünülüyor, ancak bu gizli ekibin daha başka hangi yenilikler için çalıştığı bilinmiyor.

Apple geçmişte de App Store’daki arama deneyimini iyileştirmek için bazı adımlar atmış, hatta bunun için 2012 yılında Chomp adı verilen bir şirketi de satın almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER