Teknoloji

App Store’un Bugün bölümü içinde reklam gösterimi başlıyor

app store reklam

Bundan sonra iPhone’larına bir uygulama indirmek için App Store’a gidenler, daha fazla reklam görebilirler. MacRumors tarafından görülen bir e-postaya göre Apple, 25 Ekim’den itibaren App Store’da iki ek reklam kategorisi sunmaya başlayacak.

Çin dışındaki tüm ülkelerde şirket, “Bugün” sekmesinde ve bireysel uygulama listelerinin altında reklam alanı satmaya başlamayı planlıyor. Reklamlar gösterilmeye başlandığında, bunların diğer önerilerden ayırt edilebilmesi için mavi arka plana sahip bir simgeyle gösterileceği belirtiliyor.

Apple, 2016’dan beri App Store üzerinde arama sonuç sayfaları reklamları satıyor olsa da, Bugün sekmesi daha önce şirketin editör ekibinin önerileri için ayrılmıştı. Şirket, bir destek sayfasında “Bugün sekmesi reklamıyla, uygulamanız App Store’un ön sayfasında göze çarpacak şekilde görünebilir ve bu da onu kullanıcıların App Store ziyaretlerine başladıklarında gördükleri ilk içeriklerden biri yapar.” diyor.

App Store dışında Apple Haritalar içinde de reklam göstermeyi planlıyor

Apple, Bugün sekmesinde reklam gösterileceğini ilk kez temmuz ayının sonunda duyurmuştu. Yapılan bu genişleme, şirketin reklamcılık işini genişletmeye yönelik daha kapsamlı bir girişiminin bir parçası olarak nitelendirilebilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın yakın tarihli bir haberine göre, şirket önümüzdeki birkaç yıl içinde reklam gelirini neredeyse üç katına çıkarmayı ve yılda 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Daha fazla App Store reklamına ek olarak, şirketin yakın gelecekte Haritalar içinde de arama ağı reklamları sunmayı planladığı bildiriliyor.

İLGİLİ HABERLER