Eğlence

App Store’da bu hafta retro rüzgarı esiyor

app store retro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

app store retro

10. yaşını kutlayan App Store bu hafta iOS cihaz kullanıcılarını 80’lerin ve 90’ların kült mertebesine erişmiş oyunlara, retro görünümlü yeni nesil maceralara, analog sihrini iPhone ve iPad’lere taşıyan fotoğraf ve video uygulamalara doğru yolculuğa çıkarıyor.

Apple’ın belirttiğine göre, uygulama dünyasının tüm hafta sürecek nostalji rüzgarında Bugün, Oyun ve Uygulamalar sekmelerinde Retro severler ve çocukluğuna dönmek isteyenler için nostaljik veya nostaljik görünümlü oyun ve uygulama öneri, hikaye ve koleksiyonları yer alıyor.

App Store’da Bugün Sekmesinde Analog çekimlerin kendine has görüntü ve hissini tekrar yaşamak isteyenler Nostaljik Çekimler Yap hikayesi ile iPhone ve iPad’inde hangi uygulamaları kullanacağını bulabiliyor. Oldukça sık hava durumunu kontrol ettiğimiz bu günlerde nostaljik bir hava durumu tahmini almak isteyenler için Günün Uygulaması Pixel Weather – Forecast; Bol pikselli Tenis müsabakasında rakibini yenmek isteyenler için Günün Oyunu Tennis Champs Season 2. Zamanı geri alıp çocukluğuna ve çocukluğun kaygısız eğlencesine geri dönmek isteyenler için yetişkinliğe mola verdirecek uygulama önerileri Bir günlüğüne çocukluğuna dön koleksiyonunda bulunuyor.

Çocukluğa geri döndüren uygulamalar ile çocukluğunuzdaki gibi çizim yapabilir veya Pictionary ve Uno gibi oyunlarla kağıt kalem veya kartlarla oynayabilir; 8mm Vintage Camera uygulamasıyla video çekebilirsiniz. Pac-man, Tetris, Atari, Sonic gibi çocukluğunuzda oynadığınız video oyunları ile vakit geçirmek de hoşunuza gidecektir.

Oyun sekmesinde bu hafta boyunca Retro anlayışla yayınlanan yeni oyunlardan, klasik maceralar ve nostaljik yarış oyunlarına geçmişi hatırlatan oyun koleksiyon ve önerilerini bulabilirsiniz.

Uygulama Sekmesinde önerilen video ve fotoğraf düzenleme uygulamaları ile bu haftaki #tbt’nizi retro etkilerle renklendirebilir; daktilo ile yazı yazmaktan, konsantrasyon gerektiren piksel boyama ve yaratıcılık geliştiren sanatsal etkinliklere kadar farklı pek çok konuda hayatınıza nostalji katabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER