Teknoloji

Yeni yılın ilk günü App Store’da harcama rekoru kırıldı

apple app store turkiye

apple app storeApple, 2017 yıl sonu ve yeni yılın ilk gününe ait App Store satış rakamlarını açıkladı. Bir kez daha yeni yıl döneminin uygulama satışları için epey bereketli geçtiği görülmüş oldu.

24 Aralık – 31 Aralık 2017 tarihleri arasındaki dönemde Apple müşterileri uygulamalara veya uygulama içi ürünlere 890 milyon doların üstünde para döktü. 1 Ocak günü ise App Store’da 300 milyon dolarlık harcama yapıldı. Böylelikle 1 Ocak 2017 tarihinde kaydedilen 240 milyon dolarlık rekorun da üstüne çıkıldı.

Böylelikle yeni yıl döneminde App Store’da yapılan toplam harcama 1 milyar doların üstüne çıkmış oldu. Geçen yıl Apple, Aralık 2016’da App Store’un en yüksek satış performans grafiğini çizdiğini ve 3 milyar dolar gelir getirdiğini belirtmişti. Geride kalan aralık ayının satış performansı hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ayrıca Apple, geliştiricilere 2017 yılı içinde 26.5 milyar dolar dağıtıldığını belirtti. 2016’da bu rakam 20 milyar dolar olmuştu. Pokemon Go en çok kazandıran uygulama unvanını bir kez daha elde etti. Özellikle Apple’ın ARKit platformunu çıkarmasından sonra bu oyun yeni artırılmış gerçeklik özellikleriyle yeniden vitrine çıkarılmıştı.

İLGİLİ HABERLER