Teknoloji

App Analytics verileri tvOS uygulamaları için sunulmaya başlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

app analytics tvos

iOS, tvOS, OS X ve OS X’in yeni versiyonlarının beta sürümlerini yayınlayan Apple, App Analytics uygulama istatistik aracının da yeni özelliğini duyurdu. Geliştiriciler bundan böyle tvOS uygulamalarının da kullanım ve para kazanma durumlarını ölçümleyebilecekler.

Geliştirici web sitesinde yayınlanan duyuruda Apple, App Analytics tvOS aracının iOS ve Mac App Store’da dağıtılan ürünler için sunulanlara benzer veriler sağlayacağını kaydetti. Sayfa görüntüleme, indirme ve genel kullanım sayıları bunlar arasında yer alırken, oturum süresi, aktif cihazlar, çökme sayıları ve uygulama içi satışlar da gösterilen diğer temel veri başlıkları arasında olacak.

Yeni bir özellik geliştiricilere birden fazla platformda pazarlama yapmanın etkilerini ölçme imkanı veriyor. iOS kampanyasından kazanılan kullanıcıların ne kadarının aynı uygulamayı Apple TV’de açtığı görülebiliyor. Apple’ın tvOS App Store uygulama mağazasının bu ilk günlerinde, birçok uygulama üreticisi akıllı telefon veya tablet uygulamalarını büyük ekranda çalışır hâle getirirken, iOS ile çapraz platform desteğinin sunulması başarının elde edilmesinde önemli bir unsur gibi görünüyor.

Apple App Analytics uygulama analiz aracını geçen nisan ayında kısıtlı beta olarak açmış, bundan iki hafta sonra da kayıtlı tüm geliştiricilere deneme fırsatı sunmuştu. Servis geçtiğimiz haziran ayında beta sürecinden çıktı, çeşitli yeni özelliklerle uygulama geliştiricilerine hizmet vermeye başladı.

Bugün de görüldüğü gibi, App Analytics’in performans değerleri uygulama indirmelerinin veya uygulamada geçirilen zamanın günlük şekilde ölçümlenmesinin önüne geçiyor; bölgesel popülerlik, pazarlama etkisi, çökme analizleri ve güçlü karşılaştırma araçları da sunuyor.

İLGİLİ HABERLER