EğlenceTeknoloji

Apex Legends’in yeni sezonu sürprizlerle geliyor

apex legends
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apex Legends, 2019’un popüler “battle royale” (büyük savaş) oyunları arasında yer alıyor. Oyunun yapımcısı Respawn, birkaç gün içinde başlayacak üçüncü sezon öncesinde önemli duyurular yaptı. Yeni sezonla birlikte oyuncuların karşısına World’s Edge (Dünyanın Ucu) adını taşıyan yeni bir harita sunulacak.

Respawn’ın açıklamasına göre, bu yeni konumda eritici sıcak ve kimyasal buzlar çarpışacak. Bu da oyuncuları sıcaklığın aşırı şekilde değiştiği bir ortamın beklediğini gösteriyor.

Yeni harita için hazırlanan tanıtım fragmanında hem buzlu hem de lavların olduğu görülüyor. Buna ek olarak, oyuncuları yeni haritaya bırakan aracın da hareketli bir trenle değiştirilmesi gözden kaçmıyor. Respawn’dan verilen bilgiye göre, yeni konum 1 Ekim’de başlayacak yeni sezonda oyuncuların karşısına çıkacak. Yeni sezon, oyuna yeni karakterlerden biri olan Crypto’yu da getirecek.

Apex Legends PUBG yaklaşımını benimsiyor

Apex Legends’ta ikinci bir haritanın ortaya çıkışı, Respawn’un stratejisinde de bir değişikliği işaret ediyor. Stüdyo ikinci haritayı bir süredir planlasa da, rakiplerinden PUBG’nin mi yoksa Fortnite’ın mı stratejisine yakın durduğu tam olarak anlaşılmamıştı. PUBG’de çok sayıda harita rotasyonlu olarak kullanılıyor. Fortnite’ta ise ortam değişse de, harita değişmiyor. Ancak Fortnite’ın da yeni sezonla birlikte yeni bir haritaya geçiş yapabileceği söyleniyor.

World’s Edge haritasının ortaya çıkışı, Apex Legends’ın PUBG’nin yaklaşımını benimsediğini gösteriyor. Bu da iyi bir tercih gibi görünüyor. Özü itibarıyla rekabetçi bir FPS oyunu olan Apex Legends’ta Fortnite’taki kadar yoğun bir çevresel hikaye anlatımına ihtiyaç duyulmuyor. Dolayısıyla Respawn’un farklı haritalar sunması yerinde bir hareket olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER