EğlenceTeknoloji

Apex Legends’ta birinci sezon heyecanı başlıyor

apex legends 2. sezon

Apex Legends son zamanların en hızlı büyüyen oyunu olarak dikkat çekiyor. Respawn Entertainment’ın “Battle Royale” formatındaki oyununda merakla beklenen birinci sezon macerası da sonunda başlıyor. Wild Frontier adını taşıyan ilk sezon, 9.50 dolarlık üç ay geçerli bir battle pass (savaş bileti) ve Octane isimli karakteri de beraberinde getiriyor.

Apex Legends’ın ilk sezonunun şubat ayında yayınlanmasından bu yana oyuncular savaş biletinin çıkışını bekliyor. Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games’in öncülük ettiği savaş bileti sistemi, oyunculara üç aylık bir ücret karşılığında oyun içi ödüller kazanma ve özel etkinliklere katılma imkânını veriyor.

Savaş biletinin 1’den 100’e kadar uzanan bir sınıflandırma sistemiyle geleceği ve her kategoride oyunculara ücretsiz olarak bir armağan sunuluyor. Fortnite’ın 2017’nin sonbaharında uygulamaya başladığı bu modeli takip eden oyunlar arasında Call of Duty: Black Ops 4 ve PUBG de bulunuyor.

Görünen o ki, Respawn da Fortnite’ın yapısını oldukça yakından takip ediyor. Oyuncular, 950 Apex coin veya 9.50 dolar karşılığında standart savaş biletine sahip olabiliyor. 2800 Apex coin veya 28 dolar ödeyenler ise ilk 25 seviyeyi doğrudan geçmelerini sağlayacak bir bilet alabiliyor. Tıpkı Fortnite’ta olduğu gibi, Apex Legends’ta da oyuncular savaş bileti satın almasalar da ödül kazanabiliyor. Bu ödüller arasında beş ücretsiz Apex paketi, bir efsanevi karakter ve 18 istatistik kişiselleştirme seçeneği bulunuyor.

Apex Legends ve Fortnite’ın savaş bileti ve sezon anlayışları arasında çeşitli farklar da mevcut. Respawn, Reddit aracılığıyla seviye atlama sürecinin katı bir şekilde puanlara bağlı olacağının altını çizdi. Şirket, savaş biletinin çıkışının ardından konu ve süreçle ilgili daha fazla bilginin paylaşılacağını da belirtti.

Apex Legends oyuncularının karşısına birinci sezon ile birlikte çıkacak Octane için henüz resmi bir doğrulama gelmiş değil. Ancak hazırlanan tanıtım materyallerinde bu karakterin görülmesi, gelişinin işareti olarak değerlendiriliyor. Apex Legends’ta birinci sezon macerası, bugün Türkiye saatiyle 20:00’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER