Eğlence

Apex Legends PS5 ve Xbox Series X güncellemesi dağıtıma çıkıyor

apex legends ps5

Apex Legends oyuncularının uzun süredir beklediği PS5 ve Xbox Series X/S güncellemeleri sonunda dağıtıma çıkıyor. Yeni nesil konsollar için özel olarak hazırlanan sürüm, bugün Warriors Collection isimli etkinlikle birlikte kullanıcılarla buluşacak.

Her üç konsolda da 4K ve 60 Hz oyun deneyimini yaşamak mümkün olacak. Ayrıca HDR desteği de oyunculara sunulacak. PS5 ve Xbox Series X’te oyuncuları daha yüksek çözünürlüklü gölge haritalar ve uzaktan görülebilen daha fazla detay bekliyor.

Oyuncuların bekledikleri bazı özellikler ise daha sonraki güncellemelerde kullanıma sunulacak. 120 Hz oyun desteği, PS5 için uyarlanabilir tetik tuşları ve dokunsal geri bildirim, görsel ve işitsel iyileştirmeler güncellemenin getirdikleri arasında bulunuyor.

120 Hz desteğinin eksikliği, Apex Legends oyuncularını hayal kırıklığına uğratabilir. Hem oyunun hızlı doğası hem de geliştiricilerin bunu yeni nesil güncellemesinin ana hedeflerinden biri olarak sunması, bu desteğin eksikliğini sorgulatıyor. Yine de, PS5 ve Xbox Series X/S için hazırlanan yerel sürümlerin dağıtıma çıkmasının ardından 120 Hz desteğinin de kısa süre içinde hazır hâle gelmesi bekleniyor.

Microsoft’un Smart Delivery teknolojisi sayesinde Apex Legends’ın Xbox One versiyonuna sahip olanlar için Xbox Series X/S versiyonunun indirme işlemi otomatik olarak gerçekleştirilecek. PS5 sahiplerinin ise güncellemeyi manuel şekilde indirmesi gerekiyor. PS4 versiyonuna sahip olmayanların PSN Store’u ziyaret etmesi gerektiğini de belirtmekte fayda var.

apex legends ps5Apex Legends oyuncularını başka yenilikler de bekliyor. Bu yıl daha önce kullanıma sunulduğunda büyük ilgi gören 9v9 Control modu, 12 Nisan’a kadar yeniden oyuncularla buluşacak. King’s Canyon’daki Caustic Treatment bölgesinde de bazı değişiklikler yapılıyor.

3v3 Arena modu içinse Apex Legends oyuncularına Drop-Off isimli yeni bir harita geliyor. Warriors Collection etkinliği sırasında oyunculara sınırlı bir süre için erişebilecekleri 24 farklı ürün sunuluyor. Bunlar arasında kostümler de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER