EğlenceTeknoloji

Apex Legends oyuncu sayısını artırmaya devam ediyor

apex legends

Apex Legends, oyun dünyasının son zamanlarda yükselen yıldızları arasında bulunuyor. Oyunun yayıncısı Electronic Arts‘ın yaptığı son açıklama da bu durumu doğruluyor. Şirket, Apex Legends’ın oyuncu sayısının 50 milyonu geçtiğini açıkladı. Apex Legends’ın oyun pazarındaki en büyük rakipleri arasında yer alan Fortnite‘ın oyuncu sayısı son verilere göre 200 milyon civarında seyrediyor. Bu da Apex Legends’ın aradaki mesafeyi kapattığı anlamına geliyor.

Fortnite ve Apex Legends’ın kullanıcı sayıları arasındaki fark hâlihazırda oldukça büyük. Ancak bazı istatistikler bu büyük farkın tahmin edilenden kısa bir süre içinde kapatılabileceğini gösteriyor. Fortnite, 50 milyon oyuncuya dört ay içinde ulaşmıştı. Apex Legends’ın bu seviyeye ulaşması ise sadece bir ay sürdü.

Apex Legends‘ın bu önemli başarısını oyunun geliştiricisi Respawn Entertainment‘ın CEO’su Vince Zampella da Twitter hesabı aracılığıyla kutladı. Zampella oyunun başarısından dolayı oyuna ilgi gösteren oyunculara teşekkür etti. Electronic Arts’ın internet sitesinde ise oyun için hazırlanan ilk güncellemenin mart ayı itibarıyla yayınlanacağı belirtildi.

Ancak Fortnite zirveden kolay kolay vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Sekizinci sezonu kısa süre önce başlayan Fortnite, yeni araç ve özelliklerle oyuncuların ilgisini canlı tutmayı hedefliyor. Fortnite yeni özelliklerini sunarken, Apex Legends’ın beğenilen özelliklerinden de ilham alıyor.

Apex Legends hangi cihazlarda oynanabiliyor?

Fortnite Nintendo Switch, Xbox One, PS4, iOS, Android ve PC’de oynanabiliyor. Apex Legends ise Xbox One, PS4 ve PC üzerinde oyuncularla buluşuyor. Kısacası şu an için Apex Legends’ın Fortnite’ı yakalaması için öncelikle mobil cihazlara açılması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER