EğlenceTeknoloji

Apex Legends merakla beklenen oyun modunu kullanıma açıyor

apex legends 3. sezon

2019’un popüler oyunlarından biri olan Apex Legends, oyuncularının uzun süredir merakla beklediği ikili oyun modunu sonunda kullanıma açıyor. İkili oyun modu, 5 Kasım’dan itibaren sınırlı süreli olarak oyunculara sunulacak.

Apex Legends’ta şimdiye kadar oyuncular üç kişilik takımlar hâlinde mücadele edebiliyordu. Ancak yeni mod sayesinde oyuncular iki kişilik takımlar da oluşturabilecek. Oyunun yapımcısı Respawn, geçmişte sınırlı dönemlerde oyuncuların tek başına mücadele edebilmelerine izin vermişti. Ancak iki kişilik takım seçeneği gündeme gelmemişti. Apex Legends’ta 60 kişilik maç formatından vazgeçilmemesi ve bir maça en fazla 30 adet iki kişilik takımın kabul edilmesi bekleniyor.

Popüler oyun geçtiğimiz şubat ayında yayınlandığında yapımcı Respawn, üç kişilik kadrolara özellikle odaklanmıştı. Bu odaklı yaklaşım, Apex Legends’ın kısa süre içinde geniş kitlelere ulaşmasına ve önemli “büyük savaş” oyunları arasına girmesine katkı sağlamıştı. Apex Legends’ın oyuncu sayısı hâlihazırda 70 milyon seviyesine ulaşmış durumda.

Apex Legends yeni oyun moduyla oyunculara rahatlama fırsatı veriyor

Ancak üç kişilik takımların oluşturulması, oyuncuların tanımadıkları kişilerle takım arkadaşı olma ihtimalini artırıyor. Apex Legends’ta iletişim genellikle sözsüz olarak yürüse de, tanışılmayan birisiyle koordineli biçimde hareket etmek oyunlarda bile zor olabiliyor. Apex Legends’ın Fortnite gibi rakip oyunlara kıyasla daha fazla organizasyon gerektirmesi de oyuncuların sıkıntısını artırabiliyor ve kazanmayı zorlaştırabiliyor.

Dolayısıyla Respawn için Apex Legends oyuncularına klasik çerçevenin dışına çıkma fırsatı vermek, oyuncuları rahatlatmak ve bağlılıklarını artırmak için önemli bir araç işlevi görüyor. İkili oyun modunun Apex Legends’a bu doğrultuda nasıl bir katkı sağlayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER