EğlenceTeknoloji

Apex Legends’ı bekleyen mobil cihaz sahiplerine müjde

apex legends ios

Apex Legends iOS ve Android üzerinde oynanaması nedeniyle PUBG, Call of Duty Mobile ve Fortnite gibi rakiplerine karşı ciddi bir dezavantaj yaşıyor. Oyunun popülaritesi yüksek olsa da, mobil cihazlarda bulunmaması etki sahasını ciddi ölçüde daraltıyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Konuya dair açıklamayı EA CEO’su Andrew Wilson yaptı. Bir konferans görüşmesine katılan Wilson, Apex Legends’ın mobil versiyonlarını bu yılın sonu itibarıyla kullanıcılarla buluşturmayı planladıklarını belirtti. Wilson, bunun ilk etapta “yumuşak çıkış” olarak planlandığının da altını çizdi.

“Yumuşak çıkış” Apex Legends’ın mobil versiyonlarının ilk etapta belli ülkelerde oyuncularla buluşacağı anlamına geliyor. Burada önceliğin hangi ülkelerde veya bölgelerde olacağı konusunda ise şimdilik bir işaret verilmiş değil.

Haziran ayının sonlarına yaklaştığımız göz önüne alınınca Apex Legends’ı birkaç ay içinde akıllı telefonlarda oynamanın mümkün hâle geleceği söylenebilir. Konsol ve PC’lerde ücretsiz olarak oynanabilen oyunun mobil cihazlarda da ücretsiz olması kesin gibi görünüyor.

Apex Legends, iOS ve Android uygulamalarıyla “Battle Royale” (Büyük Savaş) oyunları arasındaki rekabette rakipleriyle arasındaki önemli bir farkı kapatmış olacak. Bu hamlenin oyunun oyuncu sayısı istatistiklerine yansıyacağını söylemek çok yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER