EğlenceTeknoloji

Apex Legends’ta hilecilere karşı savaş başladı

apex legends
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Respawn Entertainment, kısa bir süre önce Apex Legends‘ta hile yapanlara karşı daha sert bir tavır takınacağını açıklamıştı. Şirketten geçtiğimiz cuma günü yapılan açıklamada; 770 bin oyuncunun, 300 bin hesap oluşumunun ve 4 bin hile satan hesabın engellendiği belirtildi. Apex Legends ekibi, hilecilere karşı mücadelenin yeni başladığının altını çizdi.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında; sürece dair çok fazla detay paylaşmanın mümkün olmadığı, ancak tüm cephelerden hilecilere karşı bir taarruz yürütüldüğü ifade edildi. Apex Legends’taki hileleri bildirmenin kolaylaştığına dikkat çeken Respawn, hile tespiti için de daha fazla kaynak ayrıldığını belirtti. Respawn’ın çatı şirketi EA’in bünyesindeki farklı birimlerden de hileleri önlemek adına destek aldığı dile getirildi.

Apex Legends’ın artan popülaritesi, hilecilerin oyuna olan ilgisinin temel faktörü olarak öne çıkıyor. İlk haftasında 25 milyon oyuncuya ulaşan Apex Legends’ın oyuncu kitlesi, ilk ayın sonunda 50 milyonu bulmuştu. İlk günden bu yana düzenli olarak güncellemeler yapan Respawn; en güçlü silahları dengelemek, oyuncuların süreçlerini korumak ve darbe kutularını yeniden ölçeklendirme gibi değişiklikler gerçekleştirmişti.

Apex Legends için hazırlanacak güncellemeleri fazla sıkıştırmak istemeyen Respawn, bunun için bir takvim oluşturmuştu. Hileye karşı mücadelede atılacak adımların da bu takvim çerçevesinde kademeli olarak hayata geçirilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER