EğlenceTeknoloji

E-spor takımlarının yeni gözdesi Apex Legends

apex legends

Apex Legends şu sıralar dünyanın adından en çok söz ettiren oyunu konumunda. Henüz 1 ay içinde 50 milyon oyuncuya ulaşmayı başaran oyun, hızlı aksiyonları ve kadro odaklı yapısıyla izleyenlere de keyifli vakit geçirtiyor. Dolayısıyla Apex Legends’ın şu sıralar Twitch listelerinde Fortnite’ı geride bırakmasına şaşırmamak gerekiyor. Oyunun e-sporun yeni yıldızı olma ihtimali de giderek yükseliyor.

Popüler e-spor takımları, son birkaç haftadır Apex Legends kadroları oluşturuyor. Özellikle geçtiğimiz hafta kadro duyuruları açısından oldukça yoğun geçti. TSM, 100 Thieves, Gen.G ve NRG gibi takımlar Apex kadroları kurduklarını veya bu oyunlarda yetenekli oyuncuları transfer ettiklerini açıkladı. Liquid ise Call of Duty: Black Ops 4 takımını Apex Legends’a taşıma kararı aldı.

Liquid’in oyuncularından Tanner “Rogue” Trebb, aldıkları kararı şu sözlerle değerlendirdi: “Son zamanlarda geliştiricilerin “blackout” etkinliklerine olan ilgisi azalmıştı. Sadece üçüncü taraflar tek başlarına bir şeyler yaparak bu alanı desteklemeye çalışıyordu. Turnuva organizatörlerinin ilgisizliğinin ardından Apex Legends’ın ortaya çıkması ve Respawn’ın e-spor sahnesine destek sözü vermesiyle birlikte rekabetçi ‘blackout’ oyuncularının büyük kısmı Apex Legends’a geçti.”

Hâlihazırda üst seviyede Apex Legends oynayan oyuncuların büyük kısmının başka oyunlardan transfer olması göze çarpıyor. Gen.G’nin Apex kadrosunda iki eski Overwatch ligi oyuncusu ve tecrübeli bir Team Fortress 2 oyuncusundan oluşuyor. 100 Thieves’in takımında da Overwatch, Destiny ve H1Z1 geçmişi bulunan oyuncular yer alıyor. TSM’nin takımında da artık devam etmeyen H1Z1 takımında boy gösteren oyuncular bulunuyor.

Apex Legends Twitch’te kitle oluşturmayı başardı

Apex’in geliştiricisi Respawn, e-spor sahnesini destekleyeceğini açıklasa da, bunu nasıl yapacağı konusunda bilgi vermiş değil. Ancak oyunun Twitch üzerinde belirgin bir kitle oluşturmayı başardığı rahatlıkla söylenebilir. Buna karşılık, oyunun e-sporculara nasıl para kazandıracağı henüz bilinmiyor. Fortnite ve PUBG’de büyük para ödülü havuzları olan turnuvalarla oyuncular destekleniyor.

Apex Legends için kısa sürede bu kadar yüksek profilli oyuncuyu çekebilmek büyük önem taşıyor. Bu durum oyunun rekabetçi kalmaya devam edebileceğini gösteriyor. E-spor takımları da oyunun bu potansiyeline inanıyor. 100 Thieves’in kurucusu Matthew “Nadeshot” Haag, en iyi oyuncularla çalışmayı ve onlara kariyerlerinde daha da yükselmelerinde yardım etmeyi istediklerini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER