Teknoloji

AOL RSS haber okuma servisi açıyor

Google Reader’ın gelecek hafta kapanacak olmasının ardından bu RSS haber servisinin mirasına konmak isteyen gönüllülerin sayısı artıyor. Son olarak AOL’in de bir RSS okuma servisi çıkaracağı haberleri geçtiğimiz haftasonuna girilirken alevlendi. The Next Web sitesinin haberine göre şu an için özel beta sürecinde bulunan servis bugün itibarıyla faaliyete geçmiş olacak.

aol-reader-240613

AOL Reader servisine giriş için AOL, Facebook, Twitter veya Google hesapları kullanabilecek. Bu arada Google hesabıyla giriş yapanların Google Reader hesapları altında tuttukları RSS kaynak bilgilerini AOL tarafına aktarabilecekleri düşünülüyor. Engadget sitesi de AOL Reader ile ilgili bazı detayları aktardı.

İlginizi çekebilir: Google Reader yerine kullanılabilecek 10 farklı alternatif

AOL Reader’a ait bir sayfa taslağını yayınlayan site, AOL’in servisinin tasarım bakımından Feedly veya mevcut diğer servislere benzediğini, hem masaüstü hem de mobil sürümlerinin varolduğunu ortaya koydu. Bu arada sayfa RSS kaynaklarının OPML aracılığıyla içe ve dışa aktarılabileceğini gösteriyor. Ayrıca API için de bir dokümantasyon bulunuyor.

İlginizi çekebilir: Digg Google Reader?ın yerine geçmeyi hedefleyen RSS okuyucusunu tanıttı

Öte yandan AOL de çıkan bu son haberleri desteklercesine Vine hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve RSS servisinin pazartesi günü açılacağını duyurdu.

İlgili >> TheNextWeb, Engadget, AOL

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER