Teknoloji

Any.do akıllı alışveriş listeleriyle kullanıcılarına öneriler sunacak

any.do

“Yapılacaklar listesi” hazırlamayı sevenlerin popüler uygulamalarından biri olan Any.do, mobil uygulamalarını yeni bir özellikle güncelledi. Aile üyeleri ve arkadaşlarla paylaşılabilen akıllı bir market alışverişi listesi hazırlayan platform, böylelikle alışveriş sürecini daha verimli hâle getirmeyi amaçlıyor.

Any.do’nun algoritmaları, gıda malzemelerini “meyve & sebze”, “süt & süt ürünleri” gibi kategorilere ayıracak. Bu sayede kullanıcıların markette bir koridordan iki defa geçmesine gerek kalmayacak. Buna ek olarak, kullanıcılara geçmişte hazırladıkları listeler doğrultusunda çeşitli öneriler de sunulacak. Örneğin, düzenli olarak ekmek veya peynir alıyorsanız, bir sonraki listenize bunları eklemeniz Any.do tarafından otomatik olarak önerilecek.

Söz konusu özelliğin iOS kullanıcılarına dağıtımı bundan üç ay önce başlamıştı. Test sürüşü olarak tanımlanabilecek dönemin ardından özellik sonunda iOS’in tamamına ve Android’e de açıldı. Any.do’dan yapılan açıklamada daha önce iOS cihaz sahibi kullanıcılarının sadece yüzde 30’unun akıllı alışveriş listelerine erişiminin olduğu belirtildi.

Any.do, kullanıcıların oluşturabileceği akıllı alışveriş listeleri için bir sayı sınırlaması getirmiyor. Uygulamanı Siri, Google Asistan ve Alexa gibi dijital asistanlarla entegre biçimde çalışması ise farklı cihazlar üzerinden söz konusu listelere sesli komutlarla ekleme yapılabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER