Teknoloji

AnTuTu benchmark testinde Xiaomi Mi 5 birinci çıkıyor

xiaomi mi 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi 5

Yılın ilk çeyreği geride kaldı ve daha şimdiden birçok yeni akıllı telefon tanıtıldı ve yavaş yavaş piyasaya çıkıyor. Bunlara bir de geçen yılın sonlarına doğru çıkanları eklediğimizde, ortada güncel özelliklere sahip ve güçlü olan birçok akıllı telefon görüyoruz ve bunları karşılaştırmak da epey mantıklı görünüyor. Piyasanın en iyi benchmark araçlarından bir tanesi olan AnTuTu sayesinde bu telefonların bir karşılaştırmasını yapmak mümkün oluyor.

Tabii ki, bu tarz benchmark testlerinin değeri ve doğruluğu tartışılır, ancak en azından aynı koşullar altında aynı aracı kullandığınız takdirde elde edilen sonuçlar ilginç ve fikir verici olabiliyor. Örneğin Xiaomi Mi 5’in Samsung Galaxy S7 edge’i performans bakımından kılpayı da olsa geçmeyi başarması gibi.

antutu benchmark

AnTuTu benchmark sonuçlarına baktığımızda Xiaomi Mi 5’in 136875 puan ile birinci olduğunu, Galaxy S7 edge’in ise 134599 ile ikinci sırada geldiğini görüyoruz. Geçtiğimiz çeyreğin performans bakımından kralı olarak gösterilen iPhone 6s Plus da fazla arkadan gelmiyor. AnTuTu’nun benchmark aracının iOS versiyonu çıktığı için karşılaştırmalarda Apple’ın akıllı telefonu da yer almıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Xiaomi Mi 5 Ön İnceleme

iPhone 6s Plus ve onun arkasından gelen Huawei Mate 8 arasında epey büyük bir boşluk var ki, Mate 8 sadece 91157 puan alıyor. Meizu Pro 5 86322 puan alırken, Samsung Galaxy Note 5 ise 83364 puan kaydediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S7 edge İncelemesi

AnTuTu’nun kendisi akıllı telefonların performans karşılaştırmasında bazı noktalara dikkat çekiyor, özellikle de aynı işlemcilere sahip olan telefonlarda. İşlemci yongaları aynı olduğunda, sıradaki ayırt edici faktör ekran oluyor. Daha fazla piksele hizmet vermek işlemcinin daha fazla çalışması ve dolayısıyla daha düşük puan anlamına geliyor. Bu nedenle 1080p ekranlı Xiaomi Mi 5 testte 2K ekranlı Galaxy S7 edge’i geçebiliyor. Bu arada belirtelim ki, testi gerçekleştirilen her iki telefon da Qualcomm Snapdragon 820 ile çalışıyor, halbuki Türkiye’de çalışan S7 edge’lerde Exynos 8890 Octa yongaseti kullanılıyor. Mi 5 ve S7 edge arasındaki ilişkinin benzeri 1080p ekranlı Meizu Pro 5 ve QHD ekranlı Galaxy Note 5 için de geçerli. Bu iki telefonda da Exynos 7420 işlemci bulunuyor.

Ayrıca AnTuTu Kirin yongasının piyasanın büyük oyuncularını yakalamaya başladığına dikkat çekiyor. Huawei Mate 8’de yer alan Kirin 950 işlemci Exynos 7420’yi bile rahatlıkla geçmeyi bırakıyor, Snapdragon 810 ve Apple A8’i de arkasında bırakmayı biliyor. Ancak Apple A9’un seviyesine çıkması pek mümkün görünmüyor.

LG G5 ise AnTuTu’nun listesinde yer almıyor, çünkü bu telefon testin yapıldığı sıralarda henüz piyasaya çıkmamıştı. LG G5’i yakında piyasada görmeye başlayacağız. Biz de incelemelerimiz için gerçekleştireceğimiz benchmark testleri sayesinde LG’nin 2016 model amiral gemisinin bu sıralamada nereye oturacağını görmüş olacağız.

İLGİLİ HABERLER