Teknoloji

AnTuTu benchmark uygulamaları Google Play Store’dan çıkarıldı

antutu benchmark

AnTuTu benchmark uygulamaları, akıllı telefon ve tabletlerin performansının ölçülmesinde yararlanılan önemli araçlar arasında bulunuyor. Teknoblog da dahil olmak üzere pek çok yayın kuruluşunun faydalandığı uygulamalar, Google Play Store’dan kaldırıldı.

AnTuTu 3DBench, AnTuTu Benchmark ve AITutu Benchmark (yapay zekâ özellikleri için) uygulamaları, geçtiğimiz hafta sonunda birden Google Play Store’dan kayboldu. Söz konusu uygulamalar, Apple’ın App Store’unda hâlâ mevcut. Google’dan henüz bu duruma neyin sebep olduğu konusunda bir açıklama gelmese de; pek çok kişi, AnTuTu uygulamalarının da Cheetah Mobile ile bağlantılı uygulamalara yönelik temizlikten nasibini aldığını düşünüyor.

Cheetah Mobile bağlantısına yönelik iddiaların ortaya çıkmasının ardından AnTuTu yöneticilerinin çeşitli basın kuruluşlarına e-posta yoluyla uzun açıklamalar gönderdiği belirtildi. Söz konusu açıklamalarda, Cheetah Mobile ve AnTuTu arasındaki bağlantının netleştirilmeye çalışıldığı ifade edildi. AnTuTu’nun geçmişinin Cheetah Mobile’dan daha eski olduğu ve Cheetah Mobile’ın 2014’ten bu yana AnTuTu’nun hissedarlarından biri olduğu belirtildi.

AnTuTu’nun açıklamalarında, Cheetah Mobile’ın AnTuTu’nun Google Play Store hesabına dokunmadığının altı çizildi. Cheetah Mobile’ın uygulamalarının reklamını yapmadıklarını söyleyen AnTuTu CEO’su Zhao Chen, “yanlış anlaşılma” olarak nitelediği durumun kaynağı için de bir tahminde bulundu. Chen’e göre; AnTuTu’nun Gizlilik Politikası bağlantısının cmcm.com üzerinde Cheetah Mobile’a ait bir adres kullanması, kafa karışıklığına neden oldu.

Cheetah Mobile’ın başkanı, AnTuTu’nun da yönetim kurulunda yer alıyor. AnTuTu bunun yatırımın bir koşulu olduğunu ve Cheetah Mobile’ın başkanının operasyona herhangi bir müdahalesinin olmadığını savundu. Şirket, sorunun çözümü için Google ile temaslarını sürdürüyor.

AnTuTu benchmark uygulamalarını indirmek isteyen Android cihaz sahiplerinin önünde hâlâ başka bir yol mevcut. Kullanıcılar, AnTuTu’nun internet sitesine gidip Google Play Store bağlantısına tıkladıklarında Android uygulamasının APK dosyasını indirip cihazlarına yükleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER