Teknoloji

Anonymous’un hedefinde Suriyeli devlet yetkilileri var

Anonymous yine iş başında. Bu sefer hedefte Suriye Devlet Başkanı Beşer Esed’in yardımcılarının e-posta hesapları var. Haaretz tarafından verilen habere göre korsan grubu toplam 78 e-posta hesabına ait kullanıcı adı ve şifre bilgilerini yayınladı. Bu hesaplardan 56 tanesinde şifrenin “12345” olması, beş tanesinde ise bu diziye sadece “6” rakamının eklenmiş olması dikkat çekici.

Görünen o ki, güvenlik derecesi yerlerde sürünen şifreleri korsanların kırması çok da zor olmamış. Foreign Policy’ye göre bu e-posta hesaplarından birkaç tanesi suçlaıcı bilgiler içeriyor. Ancak medya iki basın yardımcısı arasında geçen ve Suriye Devlet Başkanının 7 Aralık tarihine Barbara Walters ile gerçekleştirdiği röportaj için Amerikan izleyicilerin manipüle edilmesi konusunda verilen tavsiyelere odaklanmış durumda.

Anonymous, geçtiğimiz bahar aylarında Türkiye’de gündemde fazlasıyla yer tutan ve 22 Kasımda yeniden düzenlenmiş şekilde hayata geçirilen güvenli internet hizmetine tepki göstermesiyle Türk kamuoyunun da dikkatini çekmişti. Grup, The Pirate Bay ve Megaupload gibi servislere yönelik hukuki hamlelere de çeşitli aktivitelerle tepki göstermişti. Anonymous’un hassas olduğu konunun genellikle internet özgürlüğüne kısıtlama getirilmesi olduğu düşünülse de, bu son olay grubun uluslararası meselelerde de hassas olduğu ve gerektiğinde gündem yaratacak hamlelere imza atabileceğini gösteriyor.

İlgili – Haaretz
İlgili – Foreign Policy

İLGİLİ HABERLER